Bloomberg назвав найбагатші родини світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Bloomberg назвав найбагатші родини світу

Bloomberg назвав найбагатші родини світу
Джерело:  online.ua

Журнал Bloomberg склав рейтинг родин, статки яких дозволяють називати їх найбагатшими у світі. Список видання виключає мільярдерів першого покоління і не вказує остаточних статків деяких сімей, таких як Рокфеллери. Вони настільки розсіяні, що важко відстежити їх активи.

Джерело: Bloomberg

Видання вказує на недосконалість законодавства США, що дозволяє 0,001% привілейованих сплачувати "абсурдно" низькі ставки податку на прибуток. Це відкриває гігантські лазівки у податках на спадщину та дозволяє неухильно знижувати корпоративні ставки.

Найбагатші родини світу - рейтинг

На першому місці згаданого рейтингу - родина Волтонів, яка володіє мережею супермаркетів Walmart. Статки Волтонів становлять 238,2 млрд доларів.

На другому місці родина Марс (власники-виробники шоколадних цукерок Mars) зі статками у 141,9 млрд доларів.

На третьому місці родина Кохів (Koch Industries) із 124,4 млрд доларів.

На четвертому - родина Гермес (власники французької модної компанії, відомої своїми сумками Birkin) із 111, 6 млрд доларів, на п'ятому - королівська родина Саудівської Аравії зі 100 млрд доларів, на шостому - індійський клан Амбані, а на сьомому - французи Вертхаймери, яким належить бренд Chanel.

До рейтингу також потрапили родини-власники таких відомих компаній, як Roche, Auchan, BMW та Hyatt Hotels.

Певний вплив на ситуацію справляє і всесвітня пандемія. З поглибленням прірви між багатими та бідними, з'явилась низка рішень урядів від Пекіну до Вашингтону щодо оподаткування надбагатих, ці рішення орієнтовані на великі компанії, інвестиційні доходи та спадкове багатство.

У США президент Байден та демократи Конгресу запропонували різні способи точкового націлювання на багатих, включаючи підвищення податку на прибуток та нові правила, які ускладнять передачу активів спадкоємцям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?