Bloomberg опублікувало фейк про "вторгнення Росії в Україну"
Категорія
Світ
Дата публікації

Bloomberg опублікувало фейк про "вторгнення Росії в Україну"

Bloomberg опублікувало фейк про "вторгнення Росії в Україну"
Джерело:  online.ua

Авторитетна американська інформаційна агенція Bloomberg з нез’ясованих причин опублікувала новину про початок вторгнення Росії в Україну, а згодом видалила помилковий заголовок. Про це стало відомо з повідомлень користувачів у соціальних мережах, а також офіційного вибачення агентства.

Джерело: Bloomberg

Bloomberg випадково повідомило про "вторгнення Росії в Україну"

На заголовок інформаційної агенції "Росія вторгається в Україну" звернула увагу користувачка Twitter Ольга Лаутман, яка займається аналітикою з фокусом на РФ та Східну Європу.

Як стверджує жінка, заголовок залишався на головній сторінці сайту близько 30 хвилин. Посилання вело на сторінку з повідомленням про внутрішню помилку сервера.

Трохи пізніше агентство Bloomberg опублікувало офіційне вибачення у зв’язку з появою дивного заголовку на його сайті.

Ми готуємо заголовки для багатьох сценаріїв, і заголовок "Росія вторгається в Україну" був випадково опублікований близько 16:00 за північноамериканським східним часом на нашому сайті. Ми глибоко шкодуємо про помилку. Заголовок видалено, ми з'ясовуємо причину, - заявила редакція інформаційної агенції.

Bloomberg коментує публікацію заголовку про "вторгнення РФ в Україну" (фото - скриншот)

Як користувачі соцмереж реагують на помилку Bloomberg

  • Краще б вини "случайно" поховали Путіна;

  • А що не так? Росія весною 2014 вторглася в Україну;

  • Вже їм не терпиться;

  • Заголовок відповідає дійсності, на відміну від спростування. Варто було не спростовувати, а роз'яснити тим хто не в темі, що вторгнення відбулося, ще у 2014-му;

  • Здається, в США всі впевнені в тому, що РФ точно знову нападе.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?