Боді-горор "Титан" – в Україні відбулась прем’єра фільму-переможця Канн
Категорія
Культура
Дата публікації

Боді-горор "Титан" – в Україні відбулась прем’єра фільму-переможця Канн

Боді-горор "Титан" – в Україні відбулась прем’єра фільму-переможця Канн
Джерело:  online.ua

В український прокат сьогодні виходить скандальний боді-горор "Титан" Джулії Дюкорно, що здобув Золоту пальмову гілку 74-го Каннського кінофестивалю. Французька кінорежисерка стала другою жінкою в історії фестивалю, яка здобула цей приз.

Джерело: ONLINE.UA

Головна героїня фільму заробляє на життя стриптизом та має сексуальний потяг до автомобілів. Дитяча травма зробила її піддатливою до неконтрольованих проявів агресії, під час яких вона змінює образ і виходить на вулицю вершити долі людей.

"Титан" – це друга повнометражна картина Дюкорно, свій попередній фільм, супроводжуваний сценами канібалізму, вона також зняла у жанрі горор. Картина "Сире" у 2016 році отримала головну нагороду Міжнародної федерації кінопреси. Критики вважають, що нова робота значно перевершила попередній успіх режисерки.

Ролі в стрічці виконали переконлива дебютантка Агата Руссель та Венсан Лендон, нагороджений за найкращу чоловічу роль Каннського кінофестивалю.

Між обома фільмами режисера проглядаються деякі співпадіння. Зокрема, основну причину їх деструктивної поведінки в дорослому віці варто шукати у дитинстві. Алексія з “Титана”, будучи маленькою дівчинкою, заворожена звуком мотора автомобіля, підспівувала йому, чим страшенно розлючувала свого батька. Одного разу вони потрапили в серйозну аварію. Дівчинці доводиться на все подальше життя залишатися з титановою пластиною в своєму черепі. В цьому моменті криється назва фільму.

Світова прем’єра "Титану" відбулася в межах конкурсної програми Каннського кінофестивалю, де стрічка отримала Золоту пальмову гілку. Картину також тепло зустріли критики: рейтинг фільму на Rotten Tomatoes складає 94% на основі 31 рецензії (схвальні відгуки від Variety, Hollywood Reporter, IndieWire).
В Україні прем’єра фільму відбулася на 12-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

Що відомо про режисера Джулію Дюкорно

Біографія майбутнього режисера почалася в Парижі. Вона народилася 1983 року в родині лікарів. У дитинстві займалась музикою та балетом. Вона дещо розчарувалась, коли вчителі зазначили, що її тіло не зовсім відповідає необхідним у цьому танці критеріям і коли прийшов час, вона спершу обрала вивчення сучасної світової літератури, а згодом прийшла до кіно.

У 2007 році Дюкорно освоїла сценарне мистецтво в паризькій кіношколі La Fémis, попутно відвідуючи семінари драматурга і сценариста Ізраеля Хоровіца в Колумбійському університеті Нью-Йорка.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?