Богуслаєв просив росіян не бити по "Мотор Січі" й скаржився на удари по Запоріжжю — Схеми
Категорія
Україна
Дата публікації

Богуслаєв просив росіян не бити по "Мотор Січі" й скаржився на удари по Запоріжжю — Схеми

Богуслаєв просив росіян не бити по "Мотор Січі" й скаржився на удари по Запоріжжю — Схеми
Джерело:  online.ua

Колишній президент "Мотор Січі" Вʼячеслав Богуслаєв після 24 лютого 2022 року підтримував зв'язок з російськими посадовцями та бізнесменами. У телефонних розмовах підозрюваний у держзраді жалівся їм на удари по заводу.

Джерело: Схеми

Богуслаєв спілкувався з чиновниками РФ після вторгнення

Журналісти отримали від правоохоронців доступ до частини неопублікованих записів розмов Богусляєва.

У цих розмовах президент "Мотор Січі" жаліється різним чиновникам та бізнесменам, які мають доступ до вищого російського військового керівництва про обстрілі заводу і просить передати, щоб цього не робили.

Серед співрозмовників Богуслаєва Анатолій Сітнов (російський генерал-полковник у відставці).

Анатолію Петровичу, вітаю. Передай привіт усім там, починаючи від колишнього міністра. «Іскандер-М» впав на територію заводу. Ну, прилетіло до нас. Били вже вдруге по нас, бл***. Так що все це балачки, що мирне населення не треба чіпати. Все це ху*** (дурниці – ред.). Зараз ремонтую будівлю, вікна, приміщення, бл***. «Дякую» друзям передай там всім, бл*** - говорить Богуслаєв 17 березня 2022 року.

Сітнов обіцяє передати. Далі Богуслаєв телефонує Петру Кононенку, який на той час був членом ради директорів «Мотор Січі» і досі керує російським підприємством «Борисфен».

Ви запускайте це серед Лєонова. Скажіть усім, що «Мотор Січ» бомблять. Зателефонуй йому, скажи: що ж ви, бл***, робите? І хай на нараді у міністра скаже, що Вʼячеслав Санич вам привіт всім передає. Він познайомився з «Іскандером-М», це ракета з кульками, - каже Богуслаєв.

Олександр Лєонов – це командувач протиповітряною обороною сухопутних військ РФ.

У чому підозрюють Богуслаєва

У жовтні 2022 року СБУ затримала президента "Мотор Січі" Вʼячеслава Богуслаєва. "Мотор Січ" є стратегічним підприємством України, яке виробляє авіаційну техніку.

Президента підозрюють у постачанні РФ авіадвигунів та запчастин до них. Росія використала їх у своїх ударних вертольотах, які вони застосовують для атаки України.

Окрім цього, Богуслаєв перешкоджав українським військовим користуватися вертольотами після вторгнення РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?