Міноборони призначило нового гендиректора Мотор Січі та звільнило Богуслаєва
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони призначило нового гендиректора Мотор Січі та звільнило Богуслаєва

Міноборони призначило нового гендиректора Мотор Січі та звільнило Богуслаєва
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України призначив новим генеральним директором Мотор Січі Олексія Нікіфорова. Також було обрано новий склад наглядової ради та її голову, а колишнього гендиректора В'ячеслава Богуслаєва звільнили.

Джерело: Міноборони

Нікіфоров став новим очільником Мотор Січі

Достроково припинено повноваження членів Наглядової ради, Голови та Членів Ради директорів. Також, припинено повноваження та звільнено з посади Президента акціонерного товариства В'ячеслава Богуслаєва.

Наказом Міністра оборони України Генеральним директором підприємства призначений Олексій Нікіфоров.

Обрано новий склад наглядової ради та її Голову – заступника Міністра економіки України Ігоря Фоменка, який уже провів перше засідання. До новоствореної Наглядової ради підприємства також увійшли: Роман Коновалов, Сергій Корж, Юрій Пащенко та Юрій Шаповал.

У Міноборони додали, що тепер стратегічне підприємство працюватиме у режимі 24/7 на задоволення оборонних потреб держави.

Повністю використовуватиметься потенціал трудового колективу. «Мотор Січ» буде розвиватися та випускатиме продукцію в інтересах України та ЗСУ.

Хто такий Олексій Нікіфоров

Раніше Олексій Нікіфоров обіймав посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради у міськраді Запоріжжя.

До роботи в До роботи в міськраді, Нікіфоров був гендиректором КП "Водоканал" та директором філії ТОВ "МЕТІНВЕСТ-СМЦ" у Кривому Розі. З 2000 року до 2013-го працював на різних посадах на металургійному комбінаті "Запоріжсталь".

Нагадаємо, що 5 листопада ставка верховного головнокомандувача вирішила на час воєнного стану вилучити у власність держави як військове майно акції ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укртатнафта" (за винятком частки НАК "Нафтогаз України"), АТ "Мотор Січ", ПрАТ "АвтоКрАЗ" та ПрАТ "Запоріжтрансформатор".

"Мотор Січ" є одним з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок.

Колишнього гендиректора В'ячеслава Богуслаєва було арештовано СБУ за підозрою в колабораціонізмі та роботі на РФ.

Він продавав товари військового призначення для російської штурмової авіації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?