Болгарія підписала декларацію про підтримку членства України в НАТО під час візиту Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Болгарія підписала декларацію про підтримку членства України в НАТО під час візиту Зеленського

Болгарія підписала декларацію про підтримку членства України в НАТО під час візиту Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський і премʼєр-міністр Болгарії Ніколай Денков у Софії підписали декларацію про підтримку євроатлантичної інтеграції України.

Джерело: заступник голови Офісу президента Ігор Жовква

Україна та Болгарія підписали спільну декларацію

Володимир Зеленський і болгарський премʼєр Ніколай Денков підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Документ засвідчує, що Болгарія підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови. Також болгарські партнери визнають, що членство України в НАТО є єдиним способом забезпечити достатній рівень безпеки як для України, так і для всієї євроатлантичної сім'ї.

Декларація закріплює готовність Болгарії продовжувати надавати політичну і матеріальну підтримку України як з боку Альянсу, так і на двосторонньому рівні стільки, скільки буде потрібно, - повідомив Жовква.

Болгарія стала 22-ю країною, яка підтримала вступ України до НАТО.

Візит Зеленського до Болгарії

6 липня президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Болгарії, де зустрівся з прем’єр-міністром країни Ніколаєм Денковим.

Головний акцент наших переговорів, звичайно, безпека наших країн та всієї нашої Європи, оборонна підтримка й оборонна співпраця. Фундаментальний пріоритет – енергетика та посилення нашої єдності в Європі, - написав Зеленський.

Також Зеленський зустрінеться з президентом Болгарії Руменом Радевим, урядовцями, парламентарями, політиками, журналістами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?