Болгарія заборонила імпорт продовольства з України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Болгарія заборонила імпорт продовольства з України

Болгарія заборонила імпорт продовольства з України
Джерело:  online.ua

Глава тимчасового уряду Болгарії заявив про введення тимчасової заборони на імпорт українських продуктів харчування. Це пов’язано з порушенням основних виробничо-торговельних ланцюжків.

Джерело: БНР Новини

Болгарія зупинила імпорт продовольства з України

Виконуючий обов’язки прем'єр-міністра Болгарії Гилиб Донєв повідомив, що країна вводить тимчасову заборону на імпорт продуктів харчування з України. Під неї підпадають усі товари, окрім транзитних.

Донєв заявив, що рішення пов’язане з тим, що значна кількість українського продовольства залишилася в Болгарії, чим порушила виробничо-торговельні ланцюжки.

Він зазначив, що якщо така тенденція збережеться, це може призвести до “надзвичайно серйозних наслідків” для болгарського бізнесу.

Донєв також зазначив, що Болгарія розраховує на те, що "Брюссель почує і зрозуміє позиції” Болгарії, Польщі, Угорщини та Словаччини і “переосмислить свою позицію”.

Болгарія залишається солідарною з Україною, але банкрутства болгарських сільгоспвиробників ніяк не сприятимуть її справі, – сказав він.

Повідомляється, що наразі немає інформації про те, як довго діятиме тимчасова заборона на ввезення продуктів харчування з України, але рішення про це уряд ухвалить сьогодні на засіданні.

Чому країни припиняють імпорт продовольства з України

17 квітня Словаччина також вирішила тимчасово припинити імпорт зерна та окремих продуктів з України.

Повідомляється, що словацькі фермери не можуть конкурувати з імпортом дешевого українського зерна.
Мінагрополітики попередило, що вичерпало всі правові та компетентні можливості регулювання імпорту з України при збереженні коридорів солідарності, які спочатку були призначені для експорту зерна до третіх країн.

До цього такі рішення вже ухвалили Польща та Угорщина.

Обидві країни заявили, що ці заходи необхідні для захисту їхніх сільськогосподарських секторів від дешевого імпорту.

У Європейській комісії назвали односторонні рішення з боку країн-членів Європейського Союзу неприйнятними, оскільки торгова політика належить до виключної компетенції ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?