Польща вводить заборону на імпорт української сільгосппродукції
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща вводить заборону на імпорт української сільгосппродукції

Польща вводить заборону на імпорт української сільгосппродукції
Джерело:  online.ua

З середи, 19 квітня, Польща вводить заборону на імпорт української сільськогосподарської продукції.

Джерело: міністр сільського господарства Польщі Роберт Телуш

Польща вводить заборону на імпорт з України сільгосппродукції

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телуш у супроводі свого заступника Анни Гембіки провів зустріч із представниками служб прикордонного переходу Дорогуськ-Ягодин і поінформував їх про введення в дію постанови про призупинення імпорту сільськогосподарської продукції з України.

За його інформацією, прикордонники запевнили, що на кордоні немає продуктів, зазначених у регламенті.

Відповідаючи на запитання журналістів про погрози ЄС відкликати субсидії для польських фермерів за одностороннє рішення, Телуш сказав, що це неправда.

Є заява прессекретаря Європейської комісії, в якій ідеться не про покарання, а про регулювання транзиту сільгосппродукції з України, — уточнив міністр.

За словами міністра, Польща та Україна продовжують переговори.

Сьогодні також була зустріч української та польської сторін. Ми не проти транзиту, але нам потрібна 100% гарантія, щоб продукти, які дестабілізують наш ринок, не залишилися в Польщі, — наголосив Телуш.

Чому фермери країн ЄС протестували проти української агропродукції

Упродовж кількох місяців фермери країн ЄС протестували проти української агропродукції. Вони скаржилися, що дешеве українське зерно та інша продукція знижує ціни всередині країн, аграрії зазнають збитків, водночас склади переповненні українською продукцією.

Зрештою вже три східноєвропейські країни оголосили про призупинення експорту українського збіжжя. Водночас Європейська Комісія незадоволена такими односторонніми діями своїх членів та вважає їх неприйнятними.

Україна також зауважує, що партнери недотримують домовленостей і закликає до переговорів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?