У Болгарії оштрафували російську нафтокомпанію Лукойл на 100 млн доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Болгарії оштрафували російську нафтокомпанію Лукойл на 100 млн доларів

У Болгарії оштрафували російську нафтокомпанію Лукойл на 100 млн доларів
Джерело:  online.ua

У Болгарії оштрафували російський нафтовий концерн "Лукойл" на 100 млн доларів за зловживання становищем монополіста.

Джерело: Euractiv

Що відомо про штраф Лукойлу у Болгарії 

Зазначається, що наразі відповідні органи країни забов'язали російську компанію обмежити доступ до податкових складів та транспортної інфраструктури.

Це, зокрема, може скоротити поставки російської нафти до країни.

Представники комісії, що проводила розслідування у відношенні "Лукойл Нафтохім Бургас" та "Лукойл Болгарія", виявили порушення законодавства через відмову надання мпортерам та виробникам моторного палива доступу до своїх податкових складів.

Через це був обмежений імпорт нафти морським шляхом. Податкові склади, пов'язані з нафтовим терміналом "Росенець" та бензиновим терміналом "Петрол-Варна", опинились заблокованими.

Через це не був забезпечений доступ до нафтопродуктопроводів групи для транспортування палива іншим виробникам та імпортерам.

Що відомо про діяльність Лукойла в Болгарії

Група "Лукойл" володіє найрозвиненішою складською та супутньою транспортною інфраструктурою і, поряд з високою часткою на ринку зберігання автомобільного палива, є домінуючим підприємством. Це дозволяє Лукойлу зберігати провідні позиції в Болгарії на рівні оптової та роздрібної торгівлі.

"Лукойл" зловживає своїм домінуючим становищем як відповідно до національного законодавства, так і відповідно до законодавства Європейського союзу, оскільки обмеження імпорту до Болгарії може суттєво вплинути на структуру торгівлі між державами-членами. Тому компанію оштрафували на 100 млн євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?