Болгарія приєдналася до надання Україні безпекових гарантій
Категорія
Політика
Дата публікації

Болгарія приєдналася до надання Україні безпекових гарантій

Болгарія приєдналася до надання Україні безпекових гарантій
Джерело:  online.ua

Уряд Болгарії ухвалив рішення про приєднання до країн G7 щодо надання довгострокової безпекової підтримки Україні.

Джерело: БТА

Болгарія приєдналася до гарантій безпеки Україні

У уряді повідомили, що Болгарія надає політичну та практичну підтримку Україні.

Таким чином, прямо протидіючи російській агресії, Болгарія сприяє захисту свободи, безпеки та суверенітету всіх європейських держав-членів. Відповідно до цієї послідовної політики Болгарія приєднається до Спільної декларації країн G7 на підтримку України, -повідомили в Урядовій інформаційній службі.

Болгарія стала 16-ї країною, що приєдналася до декларації про гарантії безпеки Україні.

Що відомо про гарантії безпеки для України

12 липня на саміті НАТО у Вільнюсі від імені країн G7 (Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та США, а також президентів Європейської Ради та Комісії) було оголошено спільну декларацію на підтримку України.

До декларації приєдналися Бельгія, Чехія, Греція, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія та Швеція.

Декларація передбачає укладення двосторонніх угод з кожною країною щодо конкретних довгострокових зобовʼязань та домовленостей у сфері безпеки.

Також у декларації йдеться про постачання сучасної військової техніки, підготовку українських військових, обмін розвідданими та допомогу у сфері кіберзахисту.

Україна вже почала переговори з США та Великою Британією.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?