Україна почала переговори з Британією щодо гарантій безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна почала переговори з Британією щодо гарантій безпеки

Україна почала переговори з Британією щодо гарантій безпеки
Джерело:  online.ua

Україна почала перший раунд переговорів з Великою Британією щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки, що було передбачено Спільною декларацією про підтримку України від країн Великої сімки.

Джерело: Офіс президента

 Україна обговорює з Британією гарантії безпеки

Велика Британія вже друга країна, з якою Україна веде переговори з цього приводу. Раніше переговори почалися з США.

Велика Британія постійно демонструє лідерство та приклад в ухваленні та реалізації найсміливіших рішень із підтримки України. Український народ високо цінує вже надану допомогу, і ми переконані в подальшому зміцненні нашого стратегічного партнерства як до, так і після перемоги, - сказав керівник ОПУ Андрій Єрмак.

Там наголосили, що двосторонні гарантії для України є елементом зміцнення спільної безпеки у всьому євроатлантичному регіоні.

Що таке гарантії безпеки для України

12 липня під саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн Великої сімки погодили  "Спільну декларацію про підтримку України".

Країни зобов'язалися працювати над конкретними двосторонніми домовленостями у сфері безпеки.

Вони передбачають допомогу у сфері безпеки та сучасного військового обладнання на суші, в повітрі та на морі, підтримку розвитку оборонно-промислової бази України, тренування та навчання, обмін розвідданими та співробітництво, підтримка ініціатив з кіберзахисту.

Також зміцнення економічної стабільності та стійкості України.

Україна зобов'язалася родити внесок у безпеку партнерів та посилювати заходи прозорості та підзвітності щодо партнерської допомоги, продовжити реформи, просувати оборонні реформи і модернізацію.

3 серпня України розпочала переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?