В ОП розкрили подробиці гарантій безпеки для України від західних партнерів
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП розкрили подробиці гарантій безпеки для України від західних партнерів

В ОП розкрили подробиці гарантій безпеки для України від західних партнерів
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, наразі Україна веде переговори зі США щодо отримання реальних гарантій безпеки від західних партнерів на тлі агресії Росії. 

Джерело: "УНІАН"

Що відомо про переговори України та США щодо гарантій безпеки 

Подоляк підкреслив, що на сьогоднішній день Україна вже має значно вищу суб'єктність і більш чітке розуміння поточних задач і викликів, а ніж під час підписання  сумнозвісного Будапештського меморандуму.

Тоді Україні здавалося, що досить просто широко відкрити очі і вірити всьому, що говорять нам наші партнери. Тобто не фіксувати це скрупульозно, юридично вивірено. Ми щиро вірили, що відносини між державами дійсно будуються на основі взаємної поваги і підписаних договорів, навіть якщо в цих договорах невиразно прописана відповідальність і послідовність кроків, - пояснює представник ОП.

Подоляк також зазначив, що в процесі переговорів керівник ОП Андрій Єрмак послідовно розробляє юридичні основи щодо нових угод про гарантії безпеки.

Що Україна отримає після надання гарантій безпеки

Зокрема в договорах буде прописана чітка послідовність дій партнерів України у відповідь на конкретні загрози українській безпеці і строки виконання цих дій.

При цьому радник керівника ОП зауважив, що наразі мова не йде про колективний договір, наразі очікується досягнення двосторонніх домовленностей.

У двосторонніх домовленостях головне - зафіксувати, який тип допомоги та чи інша країна готова надати. Тому що не всі володіють достатніми обсягами зброї, але деякі країни готові виставити або посередників з точки зору придбання, або виділити той чи інший обсяг грошей для закупівлі, наприклад, витратних матеріалів, тих же снарядів, - зазначає Подоляк.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?