Румунія приєдналася до гарантій безпеки для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Румунія приєдналася до гарантій безпеки для України

Румунія приєдналася до гарантій безпеки для України
Джерело:  online.ua

У румунському МЗС повідомили, що Бухарест приєднається до Декларації G7 на підтримку України, представленої на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Джерело: МЗС Румунії

Румунія та США обговорили експорт зерна з України

Про рішення приєднатися до гарантій безпеки G7 міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску повідомила держсекретаря США Ентоні Блінкена під час телефонної розмови.

Також вони обговорили останні події в Чорному морі, включаючи наслідки рішення Російської Федерації призупинити участь у Чорноморській зерновій угоді.

Міністр закордонних справ Румунії та держсекретар США засудили нещодавні атаки Російської Федерації на цивільне населення та річкову та морську інфраструктуру, а також цинічний спосіб, у який Російська Федерація впливає на глобальну продовольчу безпеку, - йдеться у повідомленні.

Посадовці домовилися підтримувати тісну координацію для продовження надійної підтримки України в довгостроковій перспективі, в тому числі в частині експорту сільськогосподарської продукції.

Одобеску представила заходи, які вже вжила Румунія, а також заходи, які розглядаються в коротко- та середньостроковій перспективі для підтримки транзиту сільськогосподарської продукції з України.

Гарантії безпеки для України

Нагадаємо, що 12 липня у Вільнюсі на саміті НАТО країни Великої сімки представили Декларацію на підтримку україни, яка містить певні гарантії безпеки.

Серед них постачання сучасної військової техніки, підготовку українських військових, обмін розвідданими та допомогу у сфері кіберзахисту.

В обмін на це Україна повинна провести реформи.

До гарантів вже доєднались Данія, Іспанія, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Чехія, Фінляндія, Ісландія, Бельгія і Португалія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?