Як у Ізраїля. Байден пообіцяв Україні гарантії безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

Як у Ізраїля. Байден пообіцяв Україні гарантії безпеки

Як у Ізраїля. Байден пообіцяв Україні гарантії безпеки
Джерело:  online.ua

За словами американського лідера Джо Байдена, питання повноцінного вступу України у НАТО може бути розглянуте лише після закінчення війни. Однак він додав, що наша країна отримає від США гарантії безпеки.

Джерело:  CNN

Україна отримає гарантії безпеки від США — Байден

Україна не готова до членства в НАТО зараз, у розпал війни. Серед членів Альянсу немає одностайності щодо прийняття України в НАТО зараз. Але Україні потрібно запропонувати раціональний шлях кваліфікації для вступу до НАТО. А поки Україна не в НАТО, США нададуть їй такі гарантії безпеки, як Ізраїлю, - пообіцяв очільник Білого дому.

Як зазначив Джо Байден, попри те, що членство України в НАТО є передчасним, Сполучені Штати і союзники по Альянсу продовжать забезпечувати наші Збройні сили оборони зброєю, яка допоможе вигнати російських загарбників з окупованих територій.

Варто також зазначити, що нещодавно пані посол США при НАТО Джуліан Сміт також нагадала, що Україна не зможе стати членом блоку, поки не провела усі необхідні реформи.

Існують стандарти, які Альянс встановлює для всіх членів, і президент чітко дав зрозуміти, що Україні потрібно буде здійснити ці реформи... І, безумовно, все, що ми продовжуємо робити зараз і продовжуватимемо робити в майбутньому, – це працювати з Україною, аби гарантувати, що вона зможе їх втілити, – заявила Сміт.

Зеленський просить Байдена про запрошення України до НАТО

Як уже згадувалося раніше, нещодавно глава держави Володимир Зеленський закликав президента США Джо Байдена запросити Україну до НАТО вже зараз – навіть якщо країна приєднається до Альянсу після війни.

Він підтримує наше майбутнє в НАТО, але запрошення зараз було б величезною мотивацією для українських солдатів, — зазнчив Зеленський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?