Гарантії безпеки для України. Ще одна країна приєдналася до декларації G7
Категорія
Політика
Дата публікації

Гарантії безпеки для України. Ще одна країна приєдналася до декларації G7

Гарантії безпеки для України. Ще одна країна приєдналася до декларації G7
Джерело:  online.ua

12 серпня офіційно стало відомо, що Греція стала 14-ю країною, яка приєдналася до вільнюської декларації країн "Великої сімки" на підтримку України, яка є рамковим документом щодо майбутніх "гарантій безпеки". Про це розповів глава держави Володимир Зеленський.

Джерело: Володимир Зеленський

Греція приєдналася до декларації щодо гарантій безпеки для України

Вдячний Греції за приєднання до декларації G7 щодо підтримки України. Греція стала 14-ю країною, яка підтримала "гарантії безпеки" для України, – повідомив український лідер у своєму Telegram-каналі.

Окрім того, Володимир Зеленський вкотре висловив вдячність премʼєр-міністру Кіріакосу Міцотакісу за відданість українсько-грецькому партнерству.

Працюємо разом на шляху України до НАТО, – підсумував президент.

Фото - скриншот

Як уже згадувалося раніше, нещодавно стало відомо Афіни та Київ нещодавно провели прямі перемовини з метою укладення двосторонньої угоди, результатом якої стане зобов'язання Греції надати Україні "гарантії безпеки" в кількох секторах, а не лише в оборонній сфері.

Окрім того, 11 серпня також з'ясувалося, що офіційний Київ розпочав двосторонні консультації щодо "гарантій безпеки" з Лондоном.

Що відомо про початок переговорів України та США щодо гарантій безпеки

3 серпня в Офісі президента підтвердили, що Україна обговорює зі США безпекові гарантії, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку нашої країни.

Символічно, що саме Сполучені Штати Америки – наш найбільший стратегічний партнер – стали першою країною, із якою Україна розпочала цей процес. У такий спосіб ми створюємо успішну модель і для інших партнерів, – пояснив глава ОПУ Андрій Єрмак.

За його ловами, ці гарантії безпеки посилять прогрес нашої країни на шляху до майбутнього членства в євроатлантичній спільноті, насамперед йдеться про ЄС і НАТО.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?