Болгарські фермери вимагають заборонити ввезення української агропродукції
Категорія
Світ
Дата публікації

Болгарські фермери вимагають заборонити ввезення української агропродукції

Болгарські фермери вимагають заборонити ввезення української агропродукції
Джерело:  online.ua

Болгарські фермери вимагають продовжити заборону на ввезення української агропродукції в країну. Обіцяють, що протест підтримає близько мільйона осіб.

Джерело: БГНЕС

Болгарські фермери збираються на протест

Фермери Болгарії готують серію протестів по всій території країни у зв’язку з рішенням парламенту не продовжувати тимчасові обмеження на імпорт української сільськогосподарської продукції.

Фермерські організації заявили, що протест буде мирним і безстроковим – доки парламент не перегляне рішення про зняття заборони на імпорт деяких видів української агропродукції.

Фермери заявляють, що їхні протести підтримають близько мільйона громадян.

Запропонована урядом компенсація їх не задовольняє – хочуть субсидій для галузі.

Болгарія скасувала заборону на імпорт зерна з України

14 вересня було прийняте відповідне рішення: 124 «за», 69 проголосували «проти», 8 — утрималися.

Болгарські депутати заслухали міністра сільського господарства, який 13 вересня надав висновок, що дозвіл на ввезення української агропродукції в країну не матиме серйозних наслідків для болгарської економіки.

Міністр додав, що що контроль за імпортом української продукції буде посилено, оскільки вона не відповідає стандартам ЄС.

Ми посилюємо контроль усіх українських товарів, і радіоактивність і важкі метали будуть жорстко контролюватися, — сказав він.

Тож скасування заборони на імпорт української агропродукції буде чинним з 15 вересня.

Однак Польща та Угорщина анонсували односторонні обмеження, якщо їх не продовжать на рівні ЄС. Там поки не ухвалили остаточного рішення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?