Борис Джонсон потрапив в черговий скандал за переписку в особистому телефоні
Категорія
Світ
Дата публікації

Борис Джонсон потрапив в черговий скандал за переписку в особистому телефоні

Борис Джонсон потрапив в черговий скандал за переписку в особистому телефоні
Джерело:  online.ua

Британского прем'єра Бориса Джонсона звинувачують в загрозі нацбезпеці країни. Скандал виник через те, що він обговорював робочі питання по особистому телефону всупереч власним секретним рекомендаціям, якими заборонив чиновникам і членам уряду використовувати особисті телефони під час виконання службових обов'язків.

Джерело: The Times

Як повідомляє джерело, Джонсон вів переписку в особистому смартфоні з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Сальманом Аль Сауда. З ним він обговорював можливий продаж англійського футбольного клубу Newcastle.

Також Джонсон переписувався з бізнесменом Джеймсом Дайсоном, який очолює компанію з виготовлення електроприладів Dyson. У листуванні обговорювалися податкові пільги для компанії. Відзначається, що в ході бесіди Дайсон, який запропонував ще на початку пандемії коронавіруса поставляти апарати штучної вентиляції легенів, просив британського прем'єра встановити преференційний податковий режим для компанії.

На порушення Джонсоном своїх же рекомендацій з безпеки звернули увагу представники опозиційної Лейбористської партії. Там звинуватили уряд Джонсона в безвідповідальній поведінці, яка ставить під загрозу національну безпеку Сполученого Королівства.

Чиновникам Британії заборонено користуватися особистими телефонами на роботі

Як відомо, ще в 2019 році після перемоги на парламентських виборах Борис Джонсон затвердив рекомендацію членам уряду на рахунок телефонів. Тоді він рекомендував не користуватися при виконанні службових обов'язків особистими телефонами та електронною поштою, оскільки вони можуть бути зламані хакерами.

Джерело нагадує, що раніше в порушенні відповідного урядового положення був викритий колишній глава МОЗ Метт Генкок. До речі, йому довелося піти у відставку після поцілунку зі своєю помічницею Джиною Коладанджело. При цьому скандал виник не через їх близькість. Звільнили Генкока через порушення соціальної дистанції, на дотриманні якої гаряче наполягав сам він. Генкоку нагадали як він заявляв про те, що через пандемію не стане обіймати навіть власного батька, але це йому не завадило запросити додому жінку та вступити з нею у близькість.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?