Борис Джонсон опинився під слідством через відпустку на Карибах
Категорія
Світ
Дата публікації

Борис Джонсон опинився під слідством через відпустку на Карибах

Борис Джонсон опинився під слідством через відпустку на Карибах
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон опинився під слідством. Розслідування стосується відпочинку прем'єра на Карибських островах в кінці 2019 року. Вивчається питання про те, хто саме оплатив відпустку прем'єра.

Джерело: The Guardian

У Органі контролю за парламентськими стандартам Британії не виключають, що Джонсон порушив кодекс поведінки депутатів. Початок розслідування щодо прем'єра підтвердила уповноважена з питань парламентських стандартів Кетрін Стоун.

Відпочинок Джонсона на Карибах - подробиці

Джонсон відпочивав на Карибських островах на Різдво 2019 року. Він провів 10 днів в розкішній віллі вартістю 15 тисяч фунтів стерлінгів. Цей відпочинок нібито як "жест ввічливості" проспонсорував засновник компанії Carphone Warehouse і донор консерваторів Девід Росс.

Розслідування почалося в зв'язку з тим, що Джонсон і представник Росса спочатку дали різні відомості про оплату відпустки. Прессекретар Росса спочатку заявив, що він не оплачував відпочинок Джонсона, але пізніше визнав, що "сприяв" поїздці. У той же час уповноважена по парламентським стандартам Кетрін Стоун заявила, що в кодексі поведінки депутатів йдеться про необхідність реєстрації отриманих фінансових вигод.

Заступник глави лейбористів Анжела Рейнер в свою чергу заявляє що Джонсон повинен "припинити використовувати посаду прем'єр-міністра як можливість фінансувати свій розкішний спосіб життя і збагачувати своїх партнерів".

"Громадськість має право знати, хто заплатив за розкішний карибський відпочинок Бориса Джонсона і ремонт його квартири. Найголовніше, ми повинні знати, що цим донорам обіцяли в обмін на їх щедрість", - вимагає Рейнер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?