Боррель блокує ідею повної заборони видачі віз росіянам
Категорія
Світ
Дата публікації

Боррель блокує ідею повної заборони видачі віз росіянам

Боррель блокує ідею повної заборони видачі віз росіянам
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель не підтримує ідею заборонити в'їзд росіянам до Європейського союзу. Свою позицію він озвучив під час пресконференції в Іспанії.

Джерело:  Bloomberg

Боррель виступив проти повної заборони видачі віз росіянам

Заборонити в'їзд усім росіянам – не найкраща ідея. Ми маємо бути більш вибірковими, - сказав глава дипломатії Євросоюзу.

За його словами, офіційний Брюссель не повинен відчиняти двері блоку для олігархів, однак, мовляв, "є багато росіян, які хочуть тікати з країни, тому що вони не хочуть жити в такій ситуації".

Політик також звернув увагу на те, що деякі країни вже запровадили низку заходів щодо заборони на видачу віз, які інші країни ЄС не хочуть підтримувати. На його переконання, це питання потрібно разом обговорити усім членам Євросозу.

Що відомо про заборону видачі віз росіянам

Як уже згадувалося раніше, офіційна Варшава вимагає припинити видавати росіянам шенгенські візи на рівні Європейського Союзу.

Декілька країн Європи вже навіть призупинили видачу шенгенських віз громадянам РФ (Естонія, Латвія, Литва, Чехія), Фінляндія планує на 90% зменшити кількість віз, які видаються.

Згідно з останніми даними, уже 31 серпня очільники МЗС країн Євросоюзу на офіційному рівні обговорять візові обмеження для росіян на тлі війни в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?