Боррель назвав терміни надання понад мільйона боєприпасів Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Боррель назвав терміни надання понад мільйона боєприпасів Україні

Жозеп Боррель
Джерело:  online.ua

Глава зовнішньої дипломатії ЄС Жозеп Боррель пообіцяв, що до кінця поточного року Україна отримає від європейських партнерів 1 млн 155 тис артилерійських боєприпасів. 

ЄС планує до кінця року поставити Україні понад мільйон боєприпасів

Боррель зазначив, що оборонні потужності країн ЄС наразі збільшились на 40%.

Глава зовнішньої дипломатії ЄС пообіцяв, що Україна до кінця поточного року отримає 1 млн 155 тис артилерійських боєприпасів.

Я також можу дати достатньо конкретну цифру стосовно боєприпасів: до кінця цього року ми розраховуємо на 1 млн 155 тис, - зазначив Боррель

При цьому він підкреслив, що Україна має продовжувати реалізацію реформ у рамках запланованого членства в ЄС.

При цьому прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підкреслив, що європейські партнери України нарешті “прокинулись” і наразі збільшують можливості оборонної промисловості.

Боррель також додав, що після прибуття до Києва, зранку, 7 січня, змушений був спуститись у бомбосховище через атаку злочинної армії РФ.

Хотів би вшанувати всіх тих цивільних, які загинули або постраждали внаслідок атаки, яка була здійснена Росією цієї ночі. Ми разом з командою мали спускатися цього ранку до бомбосховища. Розумію, що від початку повномасштабної війни українцям доводилося так спускатися до бомбосховища понад 40 тисяч разів, - зазначив глава зовнішньої дипломатії ЄС.

Як Україні зрівнятись із РФ за кількістю боєприпасів

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, країни ЄС мають допомогти Україні вирівняти парітет із країною-агресоркою РФ за кількістю артилерійських снарядів.

Чи можемо ми вирівняти артилерійський баланс з Росією? Однозначно можемо, якщо ці комплексні зусилля будуть докладені. Я хочу, щоб кожен український солдат знав - я думаю, що маю право говорити і від себе, і від Жозепа - що щодня в Брюсселі, Києві і в інших столицях ведеться одна робота: як доставити більше снарядів до України, до українського солдата, - підкреслив Кулеба.

Він додав, що снарядний дефіцит відчувається постійно, але, попри це попри перевагу Росії у артилерійських снарядах, вона не здобуває жодних перемог на фронті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?