Боррель вимагає покарати солдат РФ за насилля та вбивства в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель вимагає покарати солдат РФ за насилля та вбивства в Україні

Боррель вимагає покарати солдат РФ за насилля та вбивства в Україні
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель закликає притягти до відповідальності російських загарбників, які чинили та чинять насильство в Україні.

Джерело: Твіттер-сторінка Жозепа Борреля

Боррель вимагає покарати російських окупантів та ґвалтівників

Зі звільнених регіонів України надходять повідомлення про немислимі злочини. Сексуальне насильство як засіб боротьби з жінками та дітьми серед звірств, скоєних російськими військами. Винні мають бути притягнуті до відповідальності, - написав високий представник Європейського Союзу.

Жозеп Боррель звернув увагу на те, що офіційний Брюссель буде робити усе можливе, що подібні звірства не повторилися на теренах Європи.

Як уже згадувалося раніше, у звільнених ЗСУ від солдатів РФ селах та містах України були підтверджені масові випадки насильства російськими окупантами.

Так, після відходу армії ворога із Київської області міжнародна спільнота дізналася про масштаби звірства країни-агресорки, жертвами якого стали сотні людей. У Бучі, Ірпені та по Житомирській трасі були виявлені тіла закатованих, зґвалтованих та вбитих росіянами мирних українських громадян.

Не можна також не згадати про те, що 20 травня понад 40 країн світу офіційно підтримали намагання України притягти Росію до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді (МКС).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?