Бойовик "ЛНР" керує заводом у Дніпрі і підписує контракти з державою – Bihus.Info
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовик "ЛНР" керує заводом у Дніпрі і підписує контракти з державою – Bihus.Info

Бойовик "ЛНР" керує заводом у Дніпрі і підписує контракти з державою – Bihus.Info
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися команді журналістів-розслідувачів BIHUS.Info, бойовик так званої "ЛНР" Андрій Анофрієв, якого мали б судити терориста, наразі очолює власне підприємство у Дніпрі і підписує контракти з державними підприємствами України.

Джерело:  BIHUS.Info

Бойовик "ЛНР" очолює завод у Дніпрі – розслідування журналістів

Розслідувачі звертають увагу на те, що попри підозру та співпрацю з росіянамим, Анофрієв очолює підприємство "Дніпровагонрембуд" і підписує контракти з державними підтриємствами.

Згідно з даними журналістів, декілька місяців тому його завод підписав контракт із держпідприємством "Український науково-дослідний інститут вагонобудування", у грудні 2022 р. - контракт на капітальний ремонт піввагонів з держпідтриємством "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Що важливо розуміти, зрадника затримали ще у квітні 2021 року. Йому обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Коли розслідування завершилося - його справу передали в суд у Луганській області - Марківський районний суд.

Підготовче засідання у цій справі призначили за 2 місяці до початку повномасштабного вторгнення Росії. Після вторгнення РФ Марківку окупували. Суд разом із матеріалами слідства опинився в окупації. В обласній прокуратурі Луганщини пояснили, що Марківський суд, який зараз в окупації, мав би передати матеріали до Покровського суду, що на Дніпропетровщні, - йдеться в повідомленні.

Що відомо про злочинну діяльність Анофрієва

Терорист ще 9 років тому організував і очолив власну терористичну групу, що входила до складу так званого "Всєвєлікого войска Донского".

Окрім того, наголошується, що його "група" могла бути причетною до викрадення людей для отримання викупу, а також вбивства співробітника СБУ - майора Тимура Гетманського.

На підконтрольній уряду території Анофрієв встиг очолити одну зі структур "Укрзалізниці", балотувався до Харківської облради, відкрито публікував у соцмережах фото з "ЛНР" та з іншими терористами, їздив на окуповану територію, - розповідають журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?