Бойовики 14 разів порушили режим тиші, є поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики 14 разів порушили режим тиші, є поранені

Бойовики 14 разів порушили режим тиші, є поранені
Джерело:  online.ua

Минулої доби російські окупаційні війська та їх посібники з числа бойовиків “ЛДНР” 14 разів порушили режим припинення вогню. Три випадки – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Джерело: штаб ООС

"Біля Березового ворог здійснив обстріл зі стрілецької зброї. Поблизу Красногорівки окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм і 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У напрямку Золотого-4 найманці тричі здійснили обстріли, застосовуючи міномети калібру 120 мм, протитанковий ракетний комплекс, ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на всіх напрямках

  • Поблизу Красногорівки окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм і 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

  • У напрямку Золотого-4 найманці тричі здійснили обстріли, застосовуючи міномети калібру 120 мм, протитанковий ракетний комплекс, ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

  • Також ворожі збройні формування три рази обстріляли з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї біля Новолуганського.

  • Неподалік Троїцького противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм.

  • А в бік Причепилівки російсько-окупаційні війська вели обстріл зі стрілецької зброї.

  • У районі Новоселівки Другої та Верхньоторецька ворог скинув ВОГ-25 (осколковий боєприпас) з безпілотника.

Крім того, на Донеччині пролетів ворожий безпілотник, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії зіткнення.

Передумови війни навесні 2014 року

11 березня в.о. міністра оборони Ігор Тенюх заявив, що Збройні сили Російської Федерації розгорнули групу військових чисельністю 220 тисяч — в Криму та для навчань біля східних кордонів України.

У лютому 2016 року було оприлюднено стенограму з засідання РНБО від 28 лютого 2014 року. У доповіді Тенюха зазначалося, що Україна могла зібрати всього 5 тисяч боєздатних військових,.

При цьому на Київському, Харківському і Донецькому напрямках Росія вже сконцентрувала 38 тисяч осіб, 761 одиницю танків, 90 літаків штурмової авіації. В акваторії Чорного моря на бойове чергування вийшло 80 військових кораблів РФ.

Читайте також:

  • Бойовики заблокували в Донецьку готель з представниками СММ ОБСЄ.

  • Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату — Лавров.

  • Місія ОБСЄ відновила патрулювання на Донеччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?