Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату - Лавров
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату - Лавров

Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату - Лавров
Джерело:  online.ua

У Кремлі заявили, що президент РФ Володимир Путін за часів роботи Джона Керрі на посаді держсекретаря США (2013-2017 роки) запропонував підключити США до «нормандського формату». У Москві стверджують, що нібито проти цього виступили Німеччина та Франція. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час спілкування з пресою.

Джерело: “Комерсант”.

“Путін сказав, що "Ми бачимо, що американці впливають на Україну... може поговорити з Німеччиною і Францією, щоб ви підключилися до нормандського формату?" Це було при мені”, – розповів Лавров.

Франція та Німеччина нібито були проти

Як стверджує російський міністр, Керрі був готовий подумати, якби США запросили в “нормандський формат”. Однак потім Франція, за словами Лаврова, сказала "категоричне ні".

“Потім ми запитали у німців, у французів, вони сказали: "Категорично ні. Ми повинні працювати в форматі, який був створений, в якому були підписані мінські домовленості, і тільки так”, - зазначив Лавров.

Нагадаємо, що розмови про можливе приєднання США до переговорного процесу у нормандському форматі тривають уже кілька років. Цю ініціативу підтримує і український президент Володимир Зеленський. У липні 2021 року Олексій Арестович заявив, що Андрій Єрмак і Вікторія Нуланд активно обговорюють це питання.

10 вересня заступник Державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд заявила, що США готові долучитися до переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі - як в нормандському форматі, так і в будь-якому іншому. Тим більше, що у Вашингтона вже є досвід переговорів з питання Донбасу поза нормандським форматом.

Читайте також:

  • Блюзнірство зашкалює: постпред України при ООН про виступ Лаврова на Генасамблеї.

  • В Україну прибув вантаж із США зі зброєю та боєприпасами.

  • У Байдена відреагували на нову провокацію РФ проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?