Місія ОБСЄ відновила патрулювання на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Місія ОБСЄ відновила патрулювання на Донеччині

Місія ОБСЄ відновила патрулювання на Донеччині
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, роботу якої напередодні заблокували бойовики “ДНР”, відновила патрулювання зі своєї передової патрульної бази в Горлівці.

Джерело: оперативний звіт СММ ОБСЄ.

В Місії заявили, що бойовики “ДНР” припинили перешкоджати їхній роботі вчора ввечері.

"О 15:40 18 жовтня команда Місії зауважила, що зафіксовані раніше навісний замок і ланцюг прибрали з автомобільних воріт передової патрульної бази (ППБ) Місії в н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька), і що ці ворота були відкритими.

Перед будівлею ППБ спостерігачі бачили встановлений раніше намет, однак не зафіксували людей і транспортних засобів поблизу. Команда СММ залишила ППБ Місії для здійснення патрулювання та повернулася о 16:03", - йдеться у звіті.

Окупанти взяли в заручники членів місії ОБСЄ

17 жовтня в непідконтрольній Україні Горлівці окупанти не випускали співробітників Моніторингової місії ОБСЄ з готелю і вимагали звільнити бойовика, якого затримали ЗСУ біля ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня.

“О 17:00 2 чоловіків (30–39 років) у цивільному одязі увійшли до готелю та повідомили співробітникам СММ про те, що їм дозволяється вільно пересуватися по всьому готелю та парковці за ним, але їм не можна покидати приміщення готелю, допоки не буде звільнено члена збройних формувань”, - зазначили у звіті Місії.

Нагадаємо, 13 жовтня поблизу лінії зіткнення українські військовослужбовці затримали бойовика “ЛНР” Андрія Косяка, який займався розвідкою військових позицій ЗСУ під виглядом роботи з розмінування прифронтових ділянок.

З вечора 15 жовтня готель, в якому тимчасово знаходилися представники моніторингової місії ОБСЄ, заблокували близько 200 "мітингувальників". Вони вимагали звільнити Андрія Косяка, взятого напередодні під варту українськими військовослужбовцями.

18 жовтня український суд на Луганщині взяв під арешт бойовика Андрія Косяка, якого вимагали звільнити учасники мітингу в Горлівці.

Читайте також:

  • Бойовики заблокували в Донецьку готель з представниками СММ ОБСЄ.

  • ОБСЄ виступила з попередженням про плани бойовиків на Донбасі.

  • В ОРДЛО прибув новий гумконвой з РФ. МЗС відреагувало нотою протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?