Бойовики на Донбасі ухвалили нове безсоромне рішення - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на Донбасі ухвалили нове безсоромне рішення - що сталося

Бойовики на Донбасі ухвалили нове безсоромне рішення - що сталося
Джерело:  YouTube

Українським журналістам вдалося дізнати шокуючі дані - стало відомо, що проросійська влада частини Луганської області ліквідовує шахти через зниження попиту і вартості вугілля, а також визнає багаторічні заборгованості по зарплаті "такими, що не підлягають погашенню". Неважко здогадатися, що через це безсоромне рішення багатьом людям доведеться у нелюдських умовах та без грошей боротися із наслідками пандемії та світової кризи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо.Свобода".

"Попит на енергетичні марки вугілля, на коксівне вугілля, на той же антрацит, впав. Це ті факти, які нас змушують, щоб вартість тонни видобутого вугілля у нас була набагато нижчою", – заявив Сергій Козлов, так званий "прем’єр" угруповання "ЛНР".

Варто звернути увагу на те, що саме через це рішення у кінці квітня десятки гірників шахти "Никанор-Нова", що розташована на непідконтрольній Києву частині Луганської області відмовилися підніматися на поверхню. Трохи пізніше гірники домоглися виплати всього лише двомісячної заборгованості і непевних гарантій власного працевлаштування.

За словами експертів, донбаське вугілля стало непотрібним. У відповідь угруповання "ЛНР" вирішило просто ліквідувати зайві шахти. Окрім того, багаторічні заборгованості перед гірниками визнали "такими, що не підлягають погашенню". Про це стало відомо "Східній правозахисній групі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  бойовики "ДНР" висунули Україні черговий ультиматум щодо Донбасу. Проросійські сили раптово почали наполягати на новому розведенні сил і засобів, звинувативши офіційний Київ в затягуванні переговорного процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?