Бойовики обстріляли позиції ЗСУ біля Шумів
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ біля Шумів

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ біля Шумів
Джерело:  online.ua

Сьогодні на Донбасі російсько-окупаційні війська та бойові угруповання самопроголошених республік вели вогонь зі стрілецької зброї поблизу Шумів.

Джерело: пресцентр Штабу ООС

"Поблизу Шумів ворог вів вогонь зі стрілецької зброї. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає", - ідеться в повідомленні.

Станом на 13 жовтня, під час реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення, розміновано майже 4 гектари території. На знищення передали 166 вибухонебезпечних предметів.

 На збройні провокації противника за цю добу військовослужбовці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Нагадаємо, 12 жовтня російсько-окупаційні війська 6 разів порушували режим припинення вогню, третина з цих порушень була із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Біля Зайцевого позиції ЗСУ ворог обстріляв зі стрілецької зброї. Поблизу Новозванівки окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. В районі Кримського ворожі збройні формування застосували станкові протитанкові гранатомети.

Позиції ЗСУ біля Красногорівки обстріляли з мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних систем. В напрямку Мар'їнки бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів.

Кількість загиблих військовослужбовців та цивільних за даними ООН

За даними Управління верховного комісара ООН з прав людини, станом на початок 2021 року, загальна кількість людських втрат становить 42—44 тисяч осіб.

З них загинуло 13 тисяч людей, а було поранено близько 30 тисяч.
Серед цивільного населення зафіксовано 3 тисячі 375 смертей, пораненими залишились від 7 до 9 тисяч людей.

Що стосується статистики загиблих у поранених серед військових, то вона трохи вища. За даними ООН, кількість загиблих українських військовослужбовців станом на початок 2021 року становить трохи більше 4 тисяч воїнів, близько 10 тисяч військових отримали поранення різного ступеня важкості.

Кількість жертв серед проросійських бойовиків, як показує статистика смертельних випадків і випадків поранення, трохи вища у порівнянні зі статистикою втрат в ЗСУ. Так, станом на початок 2021 року проросійські сили втратили приблизно 5 тисяч загиблими і 13 тисяч пораненими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?