Бойовики обстріляли житлові будинки на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики обстріляли житлові будинки на Луганщині

Бойовики обстріляли житлові будинки на Луганщині
Джерело:  online.ua

В зоні Операції Об’єднаних сил було зареєстровано новий обстріл з боку окупаційних сил російського агресора, під яким опинилися мирні мешканці Луганської області.

Джерело: Луганська ОДА

За офіційними даними, інцидент стався у вівторок, 17 серпня. Керівник обласної державної адміністрації Сергій Гайдай підтвердив факт 5 обстрілів з боку ворога за підсумками вказаної доби.

“Продовжуються провокації убік наших військових для подальшого зриву домовленості відносно повного та всеосяжного припинення вогню. Україна зазнала непоправних втрат серед військових, які гинули від куль снайперів. Останнім часом все частіше страждають мирні жителі та їх помешкання. 17 серпня російсько-окупаційні війська поранили жінку із Золотого-4, яка потрапила до лікарні. Навіть не уявляю, як в такій небезпеці через два тижні нашим дітям йти до школи?! В яких умовах небезпеки їм доведеться навчатися?” - наголосив голова області.

Він звернув увагу на обстріли позицій українських сил та населених пунктів з боку окупованого наразі Золотого-5. ЇХ влаштували ввечері напередодні із використанням мінометів, протитанкових гранатометів.

Поранення отримала жителька Золотого-4 1973 року народження. Її шпиталізували до лікарні Лисичанська, де було діагностовано мінно-вибухову травму, множинні уламкові поранення лівого передпліччя, плечового та колінного суглобів, лівої стопи.

Другим постраждалим від ударів ворога став військовослужбовець, який знаходився у відповідний момент на позиціях ЗСУ під Причепилівкою Його шпиталізували до Сєвєродонецька.

“Постраждалі отримали усю необхідну медичну допомогу. Проте ми не знаємо, чого очікувати навіть сьогодні. І якщо наші збройні сили готові дати ворогу опір, то навіть не уявляю, якій небезпеці піддаються жителі населених пунктів Луганщини: щохвилини жити з думками про безпеку рідних, про те, що можна за лічені секунди втратити помешкання та опинитися на вулиці. Навряд чи над цим замислюються представники незаконних збройних формувань, що цілять в мирні домівки”, - резюмував Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?