Окупанти на Донбасі почали мінувати прифронтові райони й перекидати техніку — розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти на Донбасі почали мінувати прифронтові райони й перекидати техніку — розвідка

Окупанти на Донбасі почали мінувати прифронтові райони й перекидати техніку — розвідка
Джерело:  online.ua

Російський агресор продовжує підвищувати концентрацію військової сили в окупованих районах Донеччини та Луганщини, на останні ознаки якого вказала розвідка Міністерства оборони України.

Джерело: Міноборони

За оприлюдненими даними, бойовики окупаційного режиму не тільки займаються розміщенням військової техніки, але й мінують нові райони.

“Діяльність РОВ на ТОТ ДЛО призводить до подальшого зростання загроз безпеці цивільного населення. Зокрема, 11 серпня ц.р. з Росії прибуло близько 10 вантажних автомобілів з боєприпасами і протитанковими та протипіхотними мінами”, - пояснили в Головному розвідувальному управлінні.

Відзначається, що упродовж попереднього тижня бойовики активно мінували територію, яка прилегла до лінії зіткнення в обох областях на сході країни. Для цього вони використали міни ПОМ-2, ПМН-2, МОН, ОЗМ-72 - вони заборонені конвенціями міжнародного рівня.

“Мінно-вибухові загородження встановлювались як засобами дистанційного мінування, так і диверсійно-розвідувальними групами окупантів. Водночас інтенсивне мінування місцевості призводить до втрат серед особового складу підрозділів російських окупаційних військ”, - резюмували у службі розвідки.

Ситуація на Донбасі

Конфлікт між Україною та Росією на сході останніми тижнями загострився — попри встановлений режим припинення вогню окупаційні війська регулярно обстрілюють підконтрольну уряду територію. Під вогнем противника нещодавно опинилися не тільки позиції Об’єднаних сил, але й мирні населені пункти.

Зокрема, обстріли за підсумками 11 серпня торкнулися цілих районів.

“Внаслідок обстрілу Новомихайлівки пошкоджена територія ферми та лінія електропередач, що призвело до знеструмлення населених пунктів Тарамчук, Славне, Солодке, Новомихайлівка. Крім того, населений пункт Новомихайлівка залишився без водопостачання”, — наголосили раніше в штабі.

Також відомо про один трагічний інцидент — житловий будинок у Новоселівці Другій потрапив під вогонь окупантів, де мешкав чоловік 1935-го року народження. Він отримав поранення, несумісні із життям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?