Росія перекинула війська в ОРДЛО заради навчань Захід-2021 — штаб ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія перекинула війська в ОРДЛО заради навчань Захід-2021 — штаб ООС

Росія перекинула війська в ОРДЛО заради навчань Захід-2021 — штаб ООС
Джерело:  online.ua

У штабі Операції Об’єднаних сил звернули увагу на перекидання російським агресором додаткових військових з’єднань до окупованих районів Донеччини та Луганщини - для проведення навчань “Захід-2021”.

Джерело: ООС

За офіційними даними, українська сторона виявила безліч порушень домовленостей про розміщення різноманітного озброєння чи живої сили з боку агресора.

“Місія (ОБСЄ), здійснюючи моніторинг відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, зафіксувала розміщення на тимчасово окупованій території 419 одиниць озброєння та військової техніки, в тому числі 45 одиниць - з порушенням лінії відведення, 179 - за межами виділених місць зберігання, 195 - в зоні безпеки”, - наголосили в ООС.

Відзначається, що порушення виявили перш за все на території військових полігонів, наближених до населених пунктів Круглик, Мирне, Бугаївка, Хрустальний (Луганська область), а також Новоселівка, Кальміуське, Мар’янівка (Донецька область).

“Варто зазначити, що значна кількість ОВТ, а саме 387 одиниць розміщені на непідконтрольній Уряду України території в Луганській області, що свідчить про проведення бойового злагодження з подальшою ротацією на лінії розмежування. Крім того, не виключається факт підготовки та ймовірного залучення підрозділів ЗФ РФ до комплексу стратегічного навчання “Захід-2021”, - заявили у штабі.

Водночас командування додало, упродовж попереднього тижня окупаційні війська провели обстріли населених пунктів Новотошківського, Водяного, Новоселівки Другої, Новомихайлівки, Нью-Йорка. Один мирний мешканець став жертвою цих ударів. Також було пошкоджено об’єкти інфраструктури.

“Факти перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчать про намагання збройних формувань РФ приховати від міжнародних спостерігачів свої порушення та спрямовані на дестабілізацію обстановки вздовж лінії розмежування”, - резюмувала українська сторона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?