МЗС відповіло на погрозливі претензії Кремля через Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відповіло на погрозливі претензії Кремля через Донбас

МЗС відповіло на погрозливі претензії Кремля через Донбас
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ відповіли на останні вислови “стурбованості” Кремля щодо ситуації на Донбасі, що говорить про стійкі спроби російської сторони перекласти відповідальність “із хворої голови на здорову”.

Джерело: Укрінформ

За словами речника відомства Олега Ніколенка, Москва все частіше підміняє галасливими заявами реальне виконання усіх зобов’язань, які вона взяла на себе.

“РФ має можливість не на словах, а на ділі довести наявність політичної волі завершити розв’язаний нею збройний конфлікт з Україною: віддати наказ підконтрольним їй збройним угрупованням на Донбасі неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, припинити саботаж роботи Тристоронньої контактної групи, розблокувати виконання рішень лідерів “нормандського формату”, - наголосив він.

Представник МЗС також уточнив, що населення ОРДЛО вже прямо зараз потребує альтернативи замість руйнівної політики так званого “русского міра”.

“У Москві повинні нарешті усвідомити, що побудувати мир на російських танках неможливо”, - резюмував Ніколенко.

Офіційний Київ продовжує разом з партнерами працювати у напрямку нейтралізації спільних загроз у галузі безпеки, над покращенням добробуту верств населення, які постраждали по обидві сторони розмежування, а також над поверненням до порядку денного тематики анексованого Криму.

Речник МЗС також додав, що українська сторона зацікавлена у прогресі у врегулюванні конфлікту між Києвом і Москвою.

“Розраховуємо, що від логіки війни неминуче відмовляться і в Росії”, - уточнив він.

Загострення на Донбасі

Останніми днями окупаційні війська РФ на сході України почали активно порушувати режим припинення вогню. Вони обстрілюють при цьому не тільки позиції Об’єднаних сил, але й мирні населені пункти.

Наприклад, напередодні під вогнем агресора загинув чоловік у Новоселівці Другій на Донеччині, а кілька сіл у цій області залишилися без електропостачання.

“Систематичні обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї, свідчать про явну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню, а також є порушенням міжнародного гуманітарного права, що несе пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям”, - заявили в штабі ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?