На Донбасі під вогнем бойовиків поранений боєць ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі під вогнем бойовиків поранений боєць ЗСУ

На Донбасі під вогнем бойовиків поранений боєць ЗСУ
Джерело:  online.ua

Окупаційні підрозділи російського агресора вдень у середу, 11 серпня, завдали нового удару по Об'єднаних силах на сході України, чим спровокували нові втрати.

Джерело: оперативно-тактичне угруповання “Схід”

За офіційними даними, порушення режиму припинення вогню сталося буквально в напрямку українських позицій.

“В результаті обстрілу один військовослужбовець дістав вогнепальне осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого транспортували до лікувального закладу. Стан здоров’я воїна - задовільний. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін”, - наголосили у “Сході”.

Обстріли на Донбасі

У згаданий вже день окупанти також зважилися на обстріл підконтрольної українському уряду території, для чого було використано озброєння, заборонене на рівні мінських домовленостей.
Бойовики обстріляли околиці населеного пункту Новомихайлівка Донецької області із залученням до порушення знарядь калібром 122 міліметри. Обстріли призвели до надзвичайної ситуації у кількох населених пунктах.

“Всього окупантами було випущено понад 24 снаряди, внаслідок чого було пошкоджено територію ферми та лінію електропередач, що призвело до знеструмлення населених пунктів Тарамчук, Славне, Солодке, Новомихайлівка. Також у зв’язку із пошкодженням лінії електропередач без водопостачання залишився населений пункт Новомихайлівка”, - додали в штабі ООС.

Також під ударом опинилася Новоселівка Друга на Донеччині. Там під вогонь ворога потрапив приватний будинок, де мешкав чоловік 1935 року народження - він загинув внаслідок ураження будівлі.

“Систематичні обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї, свідчать про явну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню, а також є порушенням міжнародного гуманітарного права, що несе пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям”, - резюмували в штабі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?