Ворог на Донбасі обстріляв житловий будинок і поранив мешканця
Категорія
Україна
Дата публікації

Ворог на Донбасі обстріляв житловий будинок і поранив мешканця

Ворог на Донбасі обстріляв житловий будинок і поранив мешканця
Джерело:  online.ua

Бойовики окупаційного режиму на сході України завдали удару по місту Красногорівка, де вранці у четвер, 5 серпня, під обстрілом опинився житловий будинок.

Джерело: Facebook

За даними голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка, одна людина з пошкодженого дому зазнала поранень.

“Близько години тому ворог здійснив обстріл Красногорівки, внаслідок якого прямим влучанням була пошкоджена квартира у багатоповерхівці на вулиці Східній та поранена людина - місцевий мешканець 1965 року народження. На місці працюють правоохоронці, встановлюючи усі обставини події”, - наголосив посадовець вранці.

Ситуація на Донбасі

Згідно з даними штабу Операції Об’єднаних сил, за попередню добу 4 серпня ворог 8 разів порушив домовленості про припинення вогню у зоні конфлікту.

“В результаті ворожих обстрілів один військовий дістав бойове травмування. Воїн знаходиться в лікувальному закладі. Стан здоров'я — задовільнийзадовільний”, - додали у штабі.

Станом на ранок сьогодні було зафіксовано лише одне порушення (окрім обстрілу Красногорівки, що стався пізніше) - бойовики обстріляли околиці Авдіївки ручними протитанковими гранатометами й великокаліберними кулеметами.

“За поточну добу бойових втрат серед наших захисників немає. На обстріли російсько-окупаційних військ українські військові відкривали вогонь у відповідь. Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм”, - резюмували у командуванні.

Врегулювання війни на сході

За словами радника керівника адміністрації Михайла Подоляка, українська позиція полягає в найскорішому та всеосяжному припиненні вогню.

“Рух до чесного та тривалого миру повинен початися саме з цього кроку. Російська сторона має повний контроль над окупованою територією Донецької та Луганської областей та над усіма збройними формуваннями, які там знаходяться. Тож, саме російська сторона має нести і відповідальність за виконання домовленостей про припинення вогню”, — пояснив представник Офісу президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?