СБУ знешкодила диверсійну мережу агресора, що планувала теракти
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ знешкодила диверсійну мережу агресора, що планувала теракти

СБУ знешкодила диверсійну мережу агресора, що планувала теракти
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки виявили діяльність так званих спецслужб окупаційного режиму на Донбасі, які планували проведення диверсій і терактів на сході України.

Джерело: СБУ

За офіційними даними, агенти-бойовики намагалися підірвати автомобіль, яким користувався один з представників СБУ, а також планували продовжувати організовувати теракти надалі.

“СБУ вдалося вийти на зловмисника, що займався вербуванням українців у прифронтовій території. Ним виявився 27-річний житель Сєвєродонецька, який вступив до лав так званої "спецслужби ЛНР" у 2018 році. Восени цього ж року він отримав паспорт псевдореспубліки, а за рік ‒ і паспорт громадянина РФ”, - наголосили силовики.

Згідно з уточненням, завдання російських кураторів полягало перш за все у поступовому формуванні агентурної мережі. Для цього інструментами у вербуванні мали стати шантаж, психологічний тиск, погрози фізичною розправою рідним особам, незаконним позбавленням майна, яке знаходиться на тимчасово окупованій території.

“29 липня так званий розвідник “ЛНР” організував мінування службового автомобіля співробітника СБУ у Луганській області. Зусиллями підрозділів внутрішньої безпеки та контррозвідки СБУ його план вдалося зірвати, а завербованих агентів – виявити. Наразі тривають заходи із виявлення та встановлення інших можливих агентів “псевдоспецслужби”, - підкреслили в СБУ.

Мінування автівки СБУ

Інцидент стався днем 29 липня - на Луганщині передбачено підрив автомобілю, яким користувалися робітники місцевого управління СБУ, оскільки вибуховий пакет своєчасно помітили.

Відзначається, що для проведення усіх необхідних заходів із знешкодження загрози було проведено евакуацію робітників з адміністративного будинку управління, територія навколо місця події оточена поліцією, що забезпечила публічну безпеку.

“Встановлено, що під час заїзду службової автівки на територію управління СБУ в ході обов’язкової перевірки транспортних засобів співробітником охорони було виявлено підозрілий предмет прикріплений до днища автомобілю з якого стирчать декілька дротів різного кольору”, — заявили правоохоронці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?