СБУ викрила агента спецслужб РФ серед військовослужбовців
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила агента спецслужб РФ серед військовослужбовців

СБУ викрила агента спецслужб РФ серед військовослужбовців
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки провели операцію зі знешкодження кремлівського агента серед військовослужбовців Збройних сил, який збирав і передавав інформацію про війська.

Джерело: СБУ

За офіційними даними, займався інцидентом департамент військової контррозвідки разом з УСБУ в Рівненській області.

“Представників російської спецслужби цікавила інформація мобілізаційного характеру. За попередніми даними слідства, до протиправної діяльності військового залучив його родич, який є кадровим офіцером Збройних Сил РФ. За завданням кураторів агент збирав секретну інформацію у сфері оборони нашої держави”, - наголосили у спецслужбі.

Передбачалося, що для зберігання й транспортування розвідувальних даних на територію Росії було використано віддалені сервери даних, а також банальні месенджери.

“Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі незаконної передачі мобілізаційних відомостей. Ворожому агенту оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, планується обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності”, - наголосили в СБУ.

Відзначається, що низку заходів для викриття шпигуна проводили силовики Департаменту військової контррозвідки СБУ спільно зі слідчими Управління СБУ в Рівненській області. Процесуальне керівництво забезпечувала Рівненська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Війна з Росією

Збройне протистояння України з російським агресором почалося з Криму. Український регіон зазнав прямого російського військового вторгнення у лютому-березні 2014 року, коли з країни втік колишній президент Віктор Янукович. Пізніше навіть сам Путін визнав, що військовослужбовці ЗС РФ провели спецоперацію з окупації півострова.

З того часу триває протистояння Києва та Москви у розвідці й контррозвідці. Наприклад, СБУ майже регулярно звітує про викриття кремлівських агентів. які збирали різноманітну інформацію, яка описує оборонну систему України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?