СБУ добилася ув'язнення бойовика "ДНР" за війну проти України на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ добилася ув'язнення бойовика "ДНР" за війну проти України на Донбасі

СБУ добилася ув'язнення бойовика "ДНР" за війну проти України на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український суд виступив з жорстким вироком стосовно колишнього учасника незаконних збройних формувань “ДНР”, який вів війну проти Збройних сил на сході, розв’язану Кремлем.

Джерело: СБУ

За оприлюдненими даними, суд скористався матеріалами контррозвідки силовиків. Згідно з оголошеним напередодні вердиктом, підсудний чинив збройний опір військовослужбовцям Операції Об’єднаних сил, а також обстрілював українські позиції у зоні бойових дій.

У суді було зазначено, що зловмисника визнали винним відповідно ч. 2 ст. 110 (про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), а також ч. 1 ст. 258-3 (про участь у терористичній групі чи терористичній організації) ККУ.

“Контррозвідники затримали бойовика у травні цього року на лінії розмежування. Зловмисник збирав розвіддані про підрозділи Збройних Сил України. Заходи з викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники контррозвідки та слідчі СБУ за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури”, - уточнили у спецслужбі.

Війна на Донбасі

Збройне протистояння України з російським агресором почалося з Криму. Український регіон зазнав прямого російського військового вторгнення у лютому-березні 2014 року, коли з країни втік колишній президент Віктор Янукович. Пізніше навіть сам Путін визнав, що військовослужбовці ЗС РФ провели спецоперацію з окупації півострова.

З того часу Росія знаходиться під санкціями демократичних держав, які було посилено за продовження збройної агресії — війну на Донбасі, що призвела до загибелі 14 тисяч людей.

З кінця липня 2020 року в зоні бойових дій був чинним так званий режим припинення вогню. З того часу за офіційними даними, зареєстровано загибель 45 військовослужбовців від вогню ворога на Донеччині та Луганщині. Ще 150 були поранені під час обстрілів.

В цілому від початку протистояння на сході загинули 2705 українських військовослужбовців. Зазнали разом з тим різних поранень 10280 бійців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?