В МЗС оцінили залучення США до врегулювання на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС оцінили залучення США до врегулювання на Донбасі

В МЗС оцінили залучення США до врегулювання на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу на відкритість Сполучених Штатів до ініціатив, пов’язаних із процесом врегулювання війни на сході України.

Джерело: Україна 24

За словами дипломата, залучення американських представників до подій у “нормандському форматі” наразі оцінено лише як одна з можливих для врегулювання опцій.

Зокрема передбачається обговорення різних варіантів під час офіційного візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

“Обговорюватимуться абсолютно усі опції, зокрема і такі, які зараз не перебувають у публічному просторі і їх не обговорюють експерти. Але ідеї у нас є, ми їх проговорювали зараз під час візиту до Вашингтону. Безумовно, президенти теж про це говоритимуть. США зараз відкриті до обговорення будь-яких ідей, пов’язаних з припиненням російської агресії проти України. Тому що вони абсолютно рішуче підтримують нас у цій боротьбі”, - наголосив Кулеба.

Голова МЗС уточнив, на опції з “нормандським форматом” не варто зациклюватися, необхідно знайти таку, що надасть результат.

“Але у будь-якої ідеї є конкретні наслідки, обставини, за яких вона може бути або не може бути реалізована. І коли йдеться про "нормандський" формат, то, безумовно, тут говориться не лише одразу про позицію Франції та Німеччини, але й про позицію Росії – і все це потрібно враховувати. Але не потрібно зациклюватися на якійсь одній опції. Потрібно знайти таку опцію, яка дасть результат – і саме на це буде спрямована розмова. Не потрібно зациклюватися на популярній ідеї про участь США в “нормандському форматі” – це одна з ідей, одна з опцій”, - додав дипломат.

Зеленський у США

Адміністрація Білого дому раніше повідомляла, що Джо Байден хотів зустрітися із Зеленським ще перед самітом з російським президентом Володимиром Путіним, який відбувся 16 червня в Женеві, і навіть готував запрошення президенту України.

7 червня Байден зателефонував Зеленському та запросив його в Білий дім цього літа. Зеленський подякував колегу за запрошення і заявив, що очікує зустрічі в липні, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці двох держав.

Згодом зустріч було призначено на 30 серпня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?