Агресор інтенсивно мілітаризує ОРДЛО: попередження розвідки Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Агресор інтенсивно мілітаризує ОРДЛО: попередження розвідки Міноборони

Агресор інтенсивно мілітаризує ОРДЛО: попередження розвідки Міноборони
Джерело:  online.ua

Військове керівництво РФ перекидає до окупованих районів Донеччини й Луганщини озброєння, бойову техніку та інші ресурси, необхідні для подальшої війни проти України.

Джерело: розвідка Міноборони

За оприлюдненими даними, йдеться про посилення арсеналів окупаційних військ обох угруповань - у Донецькій та Луганській областях.

“З початку серпня з території Росії завезено близько однієї тис. тонн пального, а також нові партії озброєння і боєприпасів, у тому числі бойові броньовані машини та 12,7-мм набої для великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок.

Для приховування постачання бойової техніки і майна військового призначення окупанти використовують як дороги, які проходять через перепускні пункти на неконтрольованих Україною ділянках кордону, так і обхідні шляхи”, - заявили в розвідувальному управлінні.

Ситуація на Донбасі

Конфлікт між Україною та Росією на сході останніми тижнями загострився - попри встановлений режим припинення вогню окупаційні війська регулярно обстрілюють підконтрольну уряду територію. Під вогнем противника нещодавно опинилися не тільки позиції Об’єднаних сил, але й мирні населені пункти.

Зокрема, обстріли за підсумками 11 серпня торкнулися цілих районів.

“Внаслідок обстрілу Новомихайлівки пошкоджена територія ферми та лінія електропередач, що призвело до знеструмлення населених пунктів Тарамчук, Славне, Солодке, Новомихайлівка. Крім того, населений пункт Новомихайлівка залишився без водопостачання”, — наголосили раніше в штабі.

Також відомо про один трагічний інцидент — житловий будинок у Новоселівці Другій потрапив під вогонь окупантів, де мешкав чоловік 1935-го року народження. Він отримав поранення, несумісні із життям.

Водночас на рівні російського уряду лунають заяви про нібито “занепокоєння” через ситуацію в зоні конфлікту, однак дорікає Кремль саме українській стороні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?