Бойовики на сході завдали нових втрат Об'єднаним силам
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на сході завдали нових втрат Об'єднаним силам

Бойовики на сході завдали нових втрат Об'єднаним силам
Джерело:  online.ua

Російський агресор у четвер, 12 серпня, завдав нового удару на сході України, внаслідок якого один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранень та був евакуйований до лікарні.

Джерело: ООС

За оприлюдненими даними, в цілому від початку згаданої доби було зареєстровано два порушення.

“Поблизу селища Піски ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.
Неподалік Новомихайлівки противник обстріляв наші позиції зі стрілецької зброї. В результаті обстрілів один військовий отримав вогнепальне поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров'я – середньої тяжкості. На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь”, - заявили в штабі.

Про кожен з інцидентів, спровокованих російською стороною протистояння, було проінформовано представництво ОБСЄ через Українську сторону в СЦКК.

Ситуація на Донбасі

Упродовж попередньої доби у середу, 11 серпня, ворог завдав 8 ударів у різних районах Донецької та Луганської областей. Окремі інциденти пов’язані із застосуванням артилерійських систем 122-мм, які повністю заборонені у зоні бойових дій.

“Внаслідок обстрілу Новомихайлівки пошкоджена територія ферми та лінія електропередач, що призвело до знеструмлення населених пунктів Тарамчук, Славне, Солодке, Новомихайлівка. Крім того, населений пункт Новомихайлівка залишився без водопостачання”, - наголосили раніше в штабі.

Також відомо про один трагічний інцидент - житловий будинок у Новоселівці Другій потрапив під вогонь окупантів, де мешкав чоловік 1935-го року народження. Він отримав поранення, несумісні із життям.

“В результаті ворожих обстрілів один військовий отримав вогнепальні осколкові поранення. Воїн перебуває у медичному закладі, стан його здоров’я – задовільний. На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь”, - доповіла українська сторона напередодні.

Водночас із погіршенням безпекової ситуації, яка знову торкнулася мирного населення, у Кремлі виступили зі словами про “стурбованість” обстрілами. Утім, там не коментували смерть військовослужбовців чи мешканців українського регіону, а звинуватили Київ у провокаціях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?