СБУ на "гарячому" впіймала іноземця на шпигунстві щодо військ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ на "гарячому" впіймала іноземця на шпигунстві щодо військ на Донбасі

СБУ на "гарячому" впіймала іноземця на шпигунстві щодо військ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки провели операцію із затримання іноземного громадянина, який шпигував на користь російського агресора за підрозділами ЗСУ на сході України.

Джерело: СБУ

За оприлюдненими даними, агент Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ тимчасово знаходився в одному з українських регіонів.

“Встановлено, що громадянин іноземної держави, який тимчасово проживає на території одного з регіонів України, за завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав у зону проведення ООС для збору розвідувальної інформації. За цю “роботу” він отримував грошову винагороду”, - наголосили в СБУ.

Відзначається, що перш за все російські куратори шпигуна збирали відомості про нові зразки озброєння, військової техніки, які використовують українські сили в зоні бойових дій, а також де саме вони розміщені.

Окрім того, російська розвідка була зацікавлена у встановленні кількості особового складу різних підрозділів ЗСУ,

“Шпигуна затримано на “гарячому” під час передачі відомостей військового характеру представнику спецслужб РФ електронними каналами зв’язку. Наразі зловмисника затримано, йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. За рішенням суду його взято під варту”, - додали в спецслужбі.

Незабаром буде винесено рішення щодо підозри відповідно ч. 1 ст. 114 (про шпигунство) ККУ.
Процесуальне керівництво у знешкодженні шпигуна проводила Луганська Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил.

Шпигунство РФ в Україні

Останніми місяцями посилилася напруга в протистоянні України та Росії - СБУ регулярно звітує про викриття агентів шпигунської мережі агресора. Зокрема, ці особи передають відомості різного ступеню важливості, які стосуються оборонних технологій, озброєння, безпосередньо підрозділів Об’єднаних сил.

Водночас агентурна мережа в різних регіонах займається організацією диверсій чи навіть терактів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?