Бойовики вісім разів порушили «тишу» і поранили одного бійця ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики вісім разів порушили «тишу» і поранили одного бійця ЗСУ

Бойовики вісім разів порушили «тишу» і поранили одного бійця ЗСУ
Джерело:  online.ua

Минулої доби російсько-окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню, половина із них – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це йдеться у ранковому зведенні Штабу ООС.

Джерело: Штаб ООС

Унаслідок вчорашніх обстрілів один військовий ООС отримав поранення. Спираючись на дані медиків, у Штабі оцінюють його стан як задовільний. Також додають, що відкривали вогонь у відповідь, але не застосовували заборонену "Мінськом" зброю. Станом на 7 годину ранку нових обстрілів з боку противника не зафіксовано.

В районі населеного пункту Широкине противник залучив безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинув постріл ВОГ-17. В напрямку Південного російські найманці вели вогонь тричі, використовуючи міномети калібру 82 мм та стрілецьку зброю. В бік Водяного ворог здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм. У напрямку Троїцького ворожі війська обстрілювали наші позиції двічі, застосовуючи міномети калібру 82 мм та станкові протитанкові гранатомети, а біля Новозванівки окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем.

Інформація про можливий напад РФ

Нагадаємо, останні місяці в українському медаіпросторі все частіше фігурує інформація про можливий напад РФ. За даними української розвідки, атака може статися в січні-лютому наступного року і, ймовірно, включатиме авіаудари, застосування артилерії та бронетанкових військ. В РФ говорять про "штучне нагнітання істерики".

Кіно про війну на Донбасі

За весь час війни на Донбасі, події доволі часто висвітлювали у художній інтерпретації українські і не тільки режисери. Один із них є копродукцією Литви, Франції, Польщі та України. Йдеться про стрічку "Іній" литовського режисера Шарунаса Бартаса. Молодому литовцю Рокасу одного дня випадає несподівана можливість побувати в Україні та побачити і зрозуміти справжню окупацію і війну.

Разом із гуманітарним конвоєм він прямує на Донбас,  де доля зводить його із двома військовими журналістами. Тріо буде змушене подолати свої психологічні межі та збудувати міцні відносини. У кожного з воєнкорів є власні причини, щоб перебувати в зоні воєнного конфлікту. На зруйнованій окупантами території Рокас знаходить своє справжнє кохання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?