Пентагон виступив із заявою про російські війська біля кордонів України
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон виступив із заявою про російські війська біля кордонів України

Пентагон виступив із заявою про російські війська біля кордонів України
Джерело:  online.ua

Глава Пентагону Ллойд Остін налагодив контакти з європейськими оборонними відомствами, зважаючи на стягування військ РФ до кордонів з Україною. Про це заявив речник Міністерства оборони США Джон Кірбі.

Джерело: U.S. Department of Defense

«Міністр, як і раніше, стурбований цим нарощуванням сил, ми продовжуємо уважно стежити за цим. Він (Остін – ред.), як і раніше, підтримує контакти з представниками військового керівництва високого рангу тут, в Пентагоні, а також в Європі», - сказав Кірбі.

Нагадаємо, нещодавно два американські видання опублікували дані про стягування російських військ, підтверджені наявними у журналістів супутниковими знімками. Йдеться про матеріал у The Washington Post та Politico. Зокрема, йдеться про відновлення переміщення техніки та військових до кордону з Україною. Також журналісти, посилаючись на анонімні джерела серед представників владних структур у Європі та США кажуть, що загострення може бути пов’язане з завершенням спільних білорусько-російських тактичних навчань «Захід-2021» півтора місяця тому.

Реакція ГУР Міноборони України 

Зі свого боку ситуацію оцінили в українському Міноборони. За даними Головного управління розвідки, поблизу кордону базуються окремі з’єднання та частини 4-ї,6-ї армій військово-повітряних сил та протиповітряної оборони повітряно-космічних сил збройних сил Росії. Також ГУР охарактеризувало ситуацію у самопроголошених республіках “ЛДНР”. Зокрема, повідомляють про розташування там двох армійських корпусів окупаційних військ.

В той же час в ГУР заспокоюють, констатуючи, що ситуацію не варто надміру драматизувати, адже Росія постійно застосовує методику створювання напруження у регіоні.

“Російська Федерація періодично вдається до практики перекидання та накопичення військових підрозділів з метою підтримання напруги в регіоні та політичного тиску на сусідні держави”, — коментують у Міноборони.

Нагадаємо, у Міноборони наводять дані, згідно з якими станом на початок листопада біля українського кордону і в ОРДЛО зосереджено угруповання військ (сил) загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб.

Читайте також:

  • У Зеленського попередили про пастку Путіна та ймовірність великої війни

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?