Бойовики з ОРДЛО вимагають провести псевдореферендуми для приєднання до РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики з ОРДЛО вимагають провести псевдореферендуми для приєднання до РФ

Бойовики з ОРДЛО вимагають провести псевдореферендуми для приєднання до РФ
Джерело:  online.ua

Російські пропагандистські видання повідомляють, що так звані "громадські палати" терористичних угрупувань "ЛНР" і "ДНР" вимагають негайно ініціювати референдуми про визнання їх суб'єктами Російської Федерації.

Джерело: РосЗМІ

Бойовики з ОРДЛО хочуть псевдореферендуму для приєднання до РФ

Бойовики звернулися до ватажків "ЛНР" і "ДНР" Леоніда Пасічника та Дениса Пушиліна з вимогою негайно провести референдум про визнання їх суб'єктами РФ.

Пояснюють таку ініціативу тим, що "входження до складу Росії убезпечить республіку, відкриє нові можливості на шляху повернення до мирного життя".

Бойовики також "висловили впевненість, що жителі республіки підтримають ініціативу".

Зокрема на Донеччині вважають, що говорити про дату ще зарано, оскільки це "питання не одного дня".

Нагадаємо, що наразі РФ не контролює всієї території Луганської області, 19 вересня ЗСУ взяли під контроль Білогорівку.

РФ планувала псеадореферендум на Харківщині

Нагадаємо, що Радіо Свобода, посилаючись на документ, отриманий від джерел в одному з розвідувальних органів України, повідомляло, що РФ планувала провести псевдореферендум на Харківщині з 1 по 7 листопада.

За приєднання до РФ мали "проголосувати" 75% жителів.

Всього мали проголосувати 142 тисячі виборців, з яких понад 100 тисяч – "за".

Видання зазначає, що у документі вказано лінії фронту станом на 24 серпня. Головними ризиками називають проукраїнські настрої населення та відсутність кадрів для роботи у виборчих комісіях.

Кремль планував пропагувати неминучість приєднання всієї Харківської області до РФ, а також економічні та соціальні вигоди входження до складу Росії для переконання українців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?