У Луганську "засудили" до 13 років ув’язнення співробітників ОБСЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Луганську "засудили" до 13 років ув’язнення співробітників ОБСЄ

У Луганську "засудили" до 13 років ув’язнення співробітників ОБСЄ
Джерело:  online.ua

В окупованому Луганську бойовики засудили двох співробітників ОБСЄ Дмитра Шабанова та Максима Петрова до 13 років колонії. Їх обох звинуватили у "державній зраді", а також у роботі на ЦРУ США.

Джерело: ЗМІ ОРДЛО

В ОРЛО незаконно засудили членів місії ОБСЄ

Зазначається, що Шабанова бойовики звинуватили в нібито "державній зраді", а також у роботі на Центральне розвідувальне управління США. Петрова звинуватили у цьому ж, він працював перекладачем у Місії ОБСЄ.

МДБ ЛНР затримало двох співробітників луганської команди СММ ОБСЄ, підозрюваних у державній зраді. Один із затриманих зізнався у передачі іноземним спецслужбам відомостей закритого характеру. Співробітники МДБ ЛНР задокументували факти підривної діяльності, яку вели мешканці Республіки з персоналу луганської команди СММ, - заявляють бойовики.

Шабанов і Петров мають десять днів на оскарження рішення "суду".

Реакція ОБСЄ на незаконне ув’язнення учасників місії

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід засудили вирок членам місії Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Максиму Петрову та Дмитру Шабанову і закликали до негайного звільнення всіх трьох членів місії ОБСЄ, які перебувають під вартою.

Наші колеги залишаються співробітниками ОБСЄ і виконували офіційні обов'язки відповідно до мандатів усіх 57 держав-учасниць. Я закликаю до їх негайного та безумовного звільнення разом з іншим нашим колегою, якого також затримано, - сказала Шмід.

Рау зазначив, що членів місії безпідставно утримують більше п’яти місяців у невідомих умовах лише для чистого політичного театру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?