Кулеба вимагає у ОБСЄ негайно вигнати Росію із організації
Категорія
Світ
Дата публікації

Кулеба вимагає у ОБСЄ негайно вигнати Росію із організації

Кулеба вимагає у ОБСЄ негайно вигнати Росію із організації
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Дмитро Кулеба вимагає у ОБСЄ знайти спосіб призупинити повноваження Росії у зв’язку з війною, яку вона почала проти України, звернувши увагу на те, що інакше країна-агресорка зруйнує саму ОБСЄ.

Джерело:  "Європейська правда"

Кулеба закликав вигнати РФ із ОБСЄ

За словами очільника МЗС України, РФ надто довго потурали, і тепер увесь світ має справу з монстром, який руйнує все на своєму шляху. Російський диктатор відкрито заявив свої агресивні плани відновлення радянської імперії - по суті, завоювання сусідніх суверенних держав.

Члени російського політичного істеблішменту регулярно погрожують іншим країнам ядерними ударами. Нагадаю всім, що йдеться про одного з постійних членів Ради Безпеки ООН, якому світове співтовариство доручило зберігати міжнародний мир і безпеку, а не руйнувати їх, - підкреслив український дипломат.

Дмитро Кулеба вимагає у ОБСЄ, з огляду на всі обставини, нарешті відшукати спосіб призупинити повноваження країни-агресорки.

Дмитро Кулеба (фото — facebook.com/dmytro.kulebа)

Кажуть, в ОБСЄ немає відповідних механізмів. Що ж, тоді створіть таку процедуру і виженіть їх... ОБСЄ має зробити важкий вибір. Залишити все, як є, і дозволити Росії зруйнувати Організацію, або вжити заходів і знайти спосіб призупинити повноваження Росії. Формалізм тут не допоможе. У часи, коли на карту поставлене майбутнє безпекового порядку в Європі, необхідні рішучі дії. Якщо для цього потрібно створити прецедент, створіть його, - вимагає очільник МЗС України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?