Україна закликає провести спеціальне засідання ОБСЄ через ракетний терор РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна закликає провести спеціальне засідання ОБСЄ через ракетний терор РФ

Україна закликає провести спеціальне засідання ОБСЄ через ракетний терор РФ
Джерело:  online.ua

1 липня офіційний Київ звернувся до Польщі, яка головує в ОБСЄ, з проханням скликати спеціальне засідання Постійної ради для обговорення ракетних атак Росії проти України. Про це розповів постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

Джерело:  "Укрінформ"

Україна скликає спеціальне засідання ОБСЄ через ракетні удари РФ

У зв’язку з черговою ракетною атакою РФ на цивільні об’єкти в Одеській області Постпредство України звернулося до Польського головування з ініціативою про скликання спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ для обговорення ракетних атак проти України, – заявив Євгеній Цимбалюк.

Він звертає увагу міжнародної спільноти на те, що обстрілами цивільних об’єктів країна-агресорка не тільки грубо порушує міжнародне гуманітарне право, а й намагається залякати мирних мешкаців.

Євгеній Цимбалюк (фото - facebook.com)

Ракетні атаки доводять, що нам потрібна серйозна дискусія про європейську та глобальну безпеку. Але перебудова системи безпеки в Європі має виходити з необхідності визнання, що стара мантра "без Росії не може бути миру в Європі" була хибною, - підкреслив дипломат.

За словами Цимбалюка, нинішня реальність доводить, що миру в Європі не може бути з такою агресивною Росією.

Фактично Росія втратила і моральне, і геополітичне право на те місце, яке вона незаслужено прагне займати в європейській безпеці і чим вона активно зловживає, – підсумував очільник української місії в ОБСЄ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?