Бойовики завдали потужного удару на Донбасі – що відбувається в зоні ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики завдали потужного удару на Донбасі – що відбувається в зоні ООС

Бойовики завдали потужного удару на Донбасі – що відбувається в зоні ООС
Джерело:  online.ua

Внаслідок потужного обстрілу приватного сектору селища Невельське Покровського району, двоє пенсіонерів опинилися під завалами, декілька будинків знищені повністю. Також російські війська та підтримувані ними незаконні збройні формування “ЛНР” та “ДНР” обстріляли з мінометів санітарні машини ЗСУ біля того ж населеного пункту, поранено водія.

Джерело: Facebook глави Донецької ОДА, пресцентр Штабу ООС

В результаті обстрілу російсько-терористичними угрупуваннями селища Невельське, щонайменше чотири приватні будинки постраждали. Два з них – знищені повністю. Обстріл стався вночі. За повідомленням військових – зі 120-міліметрових мінометів.

“Під час обстрілу в одному зі зруйнованих будинків під завалами опинилися люди - 65-річний чоловік та 63-річна жінка. Вибратися з-під уламків їм допомагали рятувальники ДСНС України. За щасливим збігом обставин, ніхто із цивільних не постраждав», - йдеться у повідомленні голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка.

За даними Штабу ООС, вчора обстріли велися в напрямках Троїцького, Золотого-4, біля Гтунове, Чермалика, Катеринівки та Старогнатівки. Проросійські формування, крім іншого, використали безпілотний літальний апарат для обстрілу українських позицій. Також внаслідок вчорашнього порушення режиму тиші поранений водій санітарного автомобіля ЗСУ.

"Пошкоджено два санітарні автомобілі. Воїну надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров'я - важкий", - йдеться у повідомленні ООС.

Домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню» на Донбасі

Нагадаємо, з 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, однак вчорашні випадки стали одними з багаточисельних, які підтверджують низьку ефективність дотримання цих угод.

Згідно з офіційною статистикою ЗСУ, станом на 17 жовтня 2021 року, від початку війни на Сході України, на території Донецької та Луганської областей загинули 2 719 військових, отримали поранення чи ушкодження 10 368 військовослужбовців ЗСУ.

Управління верховного комісара ООН із прав людини наводить дещо інші, менш оптимістичні дані. За статистикою Організації, станом на липень 2021 року загальна кількість загиблих внаслідок бойових дій на Донбасі становила понад 13 тисяч: щонайменше 3 901 цивільних осіб, приблизно 4 200 українських військових та близько 5 800 членів незаконних збройних угруповань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?