Бойовики змінили правила перетину КПВВ —  як виїхати з ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики змінили правила перетину КПВВ —  як виїхати з ОРДЛО

Бойовики змінили правила перетину КПВВ —  як виїхати з ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Адміністрація так званої "Луганської народної республіки" ускладнила правила переходу Контрольного пункту в'їзду-виїзду біля населеного пункту Станиця Луганська. Йдеться про скасування норми про можливість мешканцям ОРЛО виїжджати один раз на місяць на контрольовану Україною територію. Відтепер регулюючі це питання правила такі ж, як в окремих районах Донецької області.

Джерело: СХІD.info 

Окупаційна влада відтепер дозволяє покидати територію “республіки” лише у зв’язку з нижченаведеними причинами:

  • лікування (реабілітація);

  • навчання;

  • необхідність догляду за близьким родичем;

  • похорон родича.

«Ми тут стоїмо, людей багато, складно сказати, скільки саме. Всі прийшли, сподіваючись, що нас випустять, оскільки нове рішення влада ЛНР прийняла несподівано, нікого не попереджаючи. Ми сподівалися, що нас таки пропустять, бо всі мають вже на руках квитки на потяги на сьогоднішнє число, хто в Харків, хто до Києва. Люди там працюють, там сім'ї, але, виявляється, нас не пропустять навіть за цих умов», - коментує переселенка з Луганська, яка наразі постійно живе в Києві. Жінка має довідку переселенця, але її на українську територію сьогодні вже не пропускають.

В’їзд людей без прописки в окупованих районах дозволяється теж тільки з вищевказаних причин, а також при участі в "гуманітарних програмах". Списки на в'їзд і виїзд формуються "робочою групою".

Нові правила діятимуть щонайменше до 10 листопада цього року. Станом на ранок 10 жовтня з боку Луганська натовп людей не розходиться, сподіваючись, що їх таки пропустять на українську сторону. Люди скандалять і лаються, у багатьох не витримують нерви.

За словами так званого "міністра охорони здоров'я ЛНР" Наталії Пащенко, посилення пропуску стосується й людей пенсійного віку, які регулярно перетинають КПВВ для отримання українських виплат.

Експерти у міграційних відомствах припускають, що такі заходи сприятимуть тому, що мешканці ОРЛО змушені будуть добиратися на підконтрольну українській владі територію через територію Росії.

Читайте також:

  • Ведення переговорів ТКГ у Мінську є програшем української дипломатії — Безсмертний.

  • В ТКГ оцінили перспективи введення миротворців на Донбас.

  • Україна жорстко відповіла на новий план Путіна по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?