Ведення переговорів ТКГ у Мінську є програшем української дипломатії - Безсмертний
Категорія
Політика
Дата публікації

Ведення переговорів ТКГ у Мінську є програшем української дипломатії - Безсмертний

Ведення переговорів ТКГ у Мінську є програшем української дипломатії - Безсмертний
Джерело:  online.ua

Переговори Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в Мінську були програшем української дипломатії. За наполяганням Кремля вони проходили "на майданчику супротивника". Про це заявив політик, дипломат, ексучасник ТКГ стосовно Донбасу Роман Безсмертний.

Джерело: “Україна 24”.

"Першим місцем ведення переговорів була Женева, Кремль відмовився. І це не добра воля Лукашенка, просто переведення війни на поле битви противника. Саме ведення переговорів у Мінську є програшем української дипломатії, я про це говорю від самого початку, починаючи з того, що кожного з нас могли затримати, і це не мало б абсолютно ніяких наслідків", - зазначив дипломат.

Також він розповів, що проти таких людей як він, відкриті кримінальні справи, і лише особисті домовленості на вищому рівні дозволяли йому безпечно перетинати кордон Білорусі.

"Я не сприймаю тезу про те, що це була добра воля Лукашенка. Переведення переговорів на майданчик супротивника, де він контролює делегацію, прослуховує її, супроводжує і так далі", - наголосив він.

Перспективи переговорів ТКГ

Зазначимо, що голова МЗС України Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що новий майданчик для переговорів ТКГ щодо Донбасу поки що не обговорюється.

"Цими днями відбувалося засідання ТКГ онлайн, абсолютно ніяких змін, ніяких перспектив. Поки що ніяких перспектив виходу ТКГ з онлайну в офлайн немає. Тому всі працюють… Якщо чесно, це питання зараз не на порядку денному – питання альтернативного Мінську міста, ми це не обговорюємо", - сказав він.

Втім, радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що з жовтня 2020 року роботу ТКГ фактично заблоковано. Після двох успішних обмінів, після частини виконання домовленостей Росія саботує роботу ТКГ. Політика Кремля полягає в тому, що Росія начебто не є стороною конфлікту, а є посередником - як Франція та Німеччина, а Україна має вести прямі перемовини з «ДНР» та «ЛНР».

Читайте також:

  • Данілов розповів, чому Україна не повертає Крим військовим шляхом.

  • Меркель викрила гібридні атаки режиму Лукашенка на ЄС.

  • ЗСУ готуються відбивати повномасштабне вторгнення Росії - головнокомандувач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?