Брат судді Вовка отримав через багатотисячний хабар підозру від САП
Категорія
Україна
Дата публікації

Брат судді Вовка отримав через багатотисячний хабар підозру від САП

Брат судді Вовка отримав через багатотисячний хабар підозру від САП
Джерело:  online.ua

Двоє адвокатів, яких раніше затримали в момент отримання хабаря в 100 тисяч доларів США, у середу, 7 квітня, отримали підозру від представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро.

Джерело: САП

Згідно з уточненням відомства, фігурантам кримінальної справи інкримінували ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Складанням підозри займалася генеральна прокурорка.

“Адвокати за 100 тис. доларів США обіцяли «вирішити» питання з винесенням рішення у справі, яка слухається в Окружному адміністративному суді м. Києва. Їх було викрито 6 квітня 2021 року. Під час обшуків у затриманих виявлено предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича, грошові кошти у сумі понад 3,7 млн дол. США, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів”, - нагадали в САП.

Наразі правоохоронні органи вирішують питання про обрання запобіжних заходів двом затриманим особам.

Згідно з даними медіа, один з фігурантів кримінального інциденту — брат судді Павла Вовка, який очолює згаданий Окружний адміністративний суд Києва.

Що відомо про суддю ОАСК

Його вважають одним з найскандальніших та найбільш корумпованих суддів України. Вовк обіймає посаду з 2010 року, приблизно у той період колишній президент Віктор Янукович виграв вибори.

У 2020 році представники правоохоронних органів неодноразово намагалися вручити Вовку підозру та повістки щодо судових засідань, однак посадовець щоразу уникав цього.

Торік Вовку висунули підозру у справі про створення злочинного угрупування та захоплення влади в державній установі. Вже влітку його оголосили в розшук, однак він продовжував працювати в будівлі ОАСК.

Детективи НАБУ наголошували, що в суді посилаються на відпустку Вовка одночасно з тим, як сам він звертає увагу на присутність на робочому місці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?